Op de laatste speeldag in de 2de klasse van het Belgische vrouwenvoetbal moest er nog een beslissing vallen over wie kampioen zou worden in de tweede klasse A. Na een lange strijd met Club Brugge was het uiteindelijk KVK Svelta Melsele dat op bezoek bij Cerkelladies Brugge de titel mocht vieren.

Ondanks een vroege achterstand na een goal van Emma Oosterlinck voor Cerkelladies Brugge (1-0, 8ste minuut) behield KVK Svelta Melsele de kalmte in de titelstrijd in 2de klasse A en het draaide nog voor de rust de situatie helemaal om met doelpunten van Rebecca Degenaers (1-1, 18de minuut), Nikita Smet (1-2, 23ste minuut), Sandy De Schepper (1-3, 25ste minuut) en Elke Van Driessche op strafschop (1-4; 38ste minuut). Daarna kwam Cerkelladies Brugge nog bijna terug. Bij de rust stond het 2-4 na een knap doelpunt van Silke Ampe (40ste minuut) en aan het einde van de wedstrijd 3-4 na nog een mooie goal uit een vrije trap van Sam Westphal (73ste minuut).

Bekijk nog eens alle goals uit dit duel dankzij Vrouwenteam TV:

En bekijk enkele vreugdetaferelen dankzij Vrouwenteam TV:

Club Brugge won op hetzelfde moment op bezoek bij GFA Sinaai met 0-4. Kay Cuvelier bracht vrouwelijk blauw-zwart na een hoekschop op het halfuur op voorsprong (0-1, 30ste minuut). Na de rust verdubbelde Tine Blomme de voorsprong opnieuw na een hoekschop (66ste minuut)! In het slot werd het eerst 0-3 toen een speelster van GFA Sinaai onfortuinlijk een voorzet van captain Anne-Lore Scherrens in eigen doel trapte (82ste minuut) en het 100ste competitiedoelpunt van Club Brugge kwam er via Katinka Dubois die opnieuw een voorzet vanop links van Anne-Lore Scherrens binnentrapte (0-4, 84ste minuut)! Ook het team van trainer Ingrid De Rycke verdiend een pluim na dit seizoen waarin het maar liefst 68 punten behaalde op 78 (dat zijn er 3 meer dan de kampioen in de B-reeks) en ook maar liefst 100 keer de weg naar de netten vond!

Bekijk het 100ste doelpunt van Club Brugge in 2de klasse A na 7:00 met dank aan Siebe Cambier:

Ook in de andere wedstrijden op deze laatste speeldag vielen veel doelpunten! KSK Voorwaarts Zwevezele zorgde voor een half dozijn want het won met maar liefst 0-6 op bezoek bij het beloftenteam van SV Zulte Waregem, dat 4de stond in het klassement, dankzij 3 goals van Ellen Lagrange, een dubbel van Céline Vandekerckhove en eentje van Manon de Bart!

KSK Voorwaarts Zwevezele sloot het seizoen af in schoonheid en met een half dozijn doelpunten! Foto – (c) KSK Voorwaarts Zwevezele

KSK Beveren won thuis tegen ASE De Chastre met 3-2 in een wedstrijd met veel tumult en een naar verluidt partijdige scheidsrechter. De bezoekers eindigden het duel met 3 rode kaarten (1 voor de trainer Vincent Charlet en 2 voor het team). Het scoreverloop zag er als volgt uit Kaily Dhondt (1-0, 5de minuut), Clotilde Codden (1-1, 48ste minuut), Elsy Senga (1-2, 52ste minuut), Kim De Wambersie (2-2, 67ste minuut) en ook het winnende doelpunt kwam van Kim De Wambersie (3-2, 87ste minuut).

KAA Gent Ladies C won met 2-4 op bezoek bij USF. Montroeul-Dergneau, het beloftenteam van Union St-Ghislain Tertre Hautrage won met 2-3 uit bij Merelbeke en HO Wolvertem Merchtem tenslotte haalde het thuis op de slotdag tegen Olsa Brakel, het team dat vorig jaar ook uit eerste provinciale overkwam, met 3-2 na een knap winnend doelpunt van Elodie Riestra Y Moris!

13.KFC Merelbeke 26-21 (38-68);
14.USF.Montroeul-Dergneau 26-1 (15-207).

In de 2de klasse B
kreeg KV Mechelen op donderdag 27 april 2017 te horen dat het de stopgezette thuiswedstrijd tegen Standard C uiteindelijk met 4-0 won (het resultaat bleef dus gehandhaafd) en op vrijdag 28 april 2017 kreeg het melding van het forfait van Halveweg Zonhoven waardoor het dus zonder te spelen met 5-0 won. 6 punten op 2 dagen en uiteindelijk 4de in de eindstand! Voor de rest was alles al beslist en op de laatste speeldag noteerden we overwinningen voor kampioen Wuustwezel op bezoek bij Standard C (2-4), voor Sibret thuis tegen OH Leuven B (3-1 met 2 goals van verdediger Sophie Strepenne), voor Sterrebeek op bezoek bij Louwel (0-1 dankzij een goal van Lynn Vercammen na 75 minuten wedstrijd), voor Maria-ter-Heide op bezoek bij Wolfsdonk Sport (1-4), voor het beloftenteam van KRC Genk Ladies uit bij de beloften van Tongeren (0-4 met goals van Demi Boeckx in haar laatste wedstrijd en van Hanne Merkelbach voor de rust en van Esther Oversteyns en Sara Di Matteo in de 2de helft) en voor het derde team van RSC Anderlecht thuis tegen Rapide Wezemaal (2-1).