In het voorbije weekend werd er opnieuw veel voetbal gespeeld zowel in eigen land waar barrageduels in 2de klasse op het programma stonden maar ook in het buitenland waar enkele Belgian Red Flames aan het werk waren. Hieronder een overzicht met alle duels.

HO Wolvertem Merchtem – Wolfsdonk Sport 5-0;

Vrijdagavond al gespeeld:
Tongeren B – Cerkelladies Brugge 1-1;

***Duitsland – Bundesliga – 19de speeldag:

Turbine Potsdam – VfL Wolfsburg 1-3 (rust: 1-1);
Doelpunten: 5′ Caroline Hansen 0-1 op strafschop, 28′ Tabea Kemme 1-1, 48′ Anna Blässe 1-2, 58′ Tessa Wullaert 1-3!

Belgian Red Flame en Gouden Schoen Tessa Wullaert bezorgde met haar 3de competitiegoal van het seizoen haar club VfL Wolfsburg zekerheid over de overwinning tegen rechtstreeks titelconcurrent Turbine Potsdam. VfL Wolfsburg heeft nu met nog 3 speeldagen voor de boeg 6 punten en een beter doelsaldo dan eerste achtervolger Turbine Potsdam! Het kan als de resultaten meevallen op woensdag 10 mei 2017 Duits landskampioen worden!

Bekijk het doelpunt van Tessa Wullaert voor VfL Wolfsburg op bezoek bij Turbine Potsdam na 2:56 sekonden met dank aan DFB TV:
DFB TV

SGS Essen – FF USV Jena 1-4 (rust: 1-3);

Belgian Red Flame Justien Odeurs stond de volledige wedstrijd in het doel bij FF USV Jena, dat nu ook mathematisch bijna zeker is van het behoud!

Bekijk de beelden van dit duel met dank aan DFB TV:
DFB TV

Luister naar Justien Odeurs (FF USV Jena) na dit duel met dank aan Luc Calleeuw:

Luister ook naar Dolores Silva (FF USV Jena & Portugal) met dank aan Luc Calleeuw:

***Frankrijk – D1 Féminine – 20ste speeldag:

Montpellier – Metz 6-0 (rust: 2-0);
Belgian Red Flame Janice Cayman speelde de volledige wedstrijd en gaf een assist bij de openingsgoal van Valérie Gauvin (12de minuut).

Marseille – Bordeaux 0-1 (rust: 0-0);
Belgian Red Flame Sara Yüceil verloor thuis met het kleinste verschil tegen degradatiekandidaat Bordeaux dat na 88 minuten scoorde via Emelyne Laurent (0-1). Sara Yüceil stond aan de aftrap en werd na 70 minuten vervangen.

***D2 Féminine – Groep A:

Saint-Malo – Lille OSC 1-1 (rust: 0-0);
Belgian Red Flame Maud Coutereels lukte de gelijkmaker vanop de strafschopstip in de toegevoegde tijd (90ste + 5′ minuut). Saint-Malo opende de score vlak na de rust via Laura Douessin (1-0, 49ste minuut).

Bekijk het doelpunt van Maud Coutereels op – 4.05 met dank aan FFF TV:
Fb FFF TV

***Zweden – Damallsvenskan – 4de speeldag:

Kristianstads DFF – Linköping 1-2 (rust: 0-1);
Belgian Red Flame Lorca Van De Putte speelde de volledige wedstrijd tegen de leider maar kon niet verhinderen dat er verloren werd. Tine Schryvers is volop aan het revalideren!

***Italië – Serie A Femmenile – 21ste speeldag:

Nadat Standard afgelopen vrijdag 5 mei 2017 Belgisch kampioen werd in de Super League is Fiorentina Women de nieuwe kampioen in het Italiaanse vrouwenvoetbal geworden! Op de 21ste speeldag won dit vrouwenvoetbalteam thuis met 2-0 tegen Graphistudio Tavagnacco. Met nog 1 speeldag te gaan heeft Fiorentina Women 60 punten. Brescia, de kampioen van vorig seizoen won met 0-1 op Mozzanica. Het heeft 54 punten en zal op de 2de plaats eindigen in deze campagne!

Fiorentina Women, de kampioen in het Italiaanse vrouwenvoetbal! Foto – (c) Fiorentina Women

Voor nog meer over de titel van Standard:

***België – Mannen – Jupiler Pro League – Play Off 1:
KV Oostende – KAA Gent 4-3;
Doelpunten: 13′ Saief 0-1, 24′ Siani 1-1, 56′ Milicevic 1-2, 65′ Marusic 2-2, 70′ Berrier 3-2, 78′ Rozehnal 4-2, 80′ Kubo 4-3.

RSC Anderlecht – SV Zulte Waregem 2-0;
Doelpunten: 15′ Chipciu 1-0, 90′ + 2′ Kiese Thelin 2-0.

In de stand is RSC Anderlecht na 7 speeldagen van de 10 leider met 45 punten uit 7 duels voor Club Brugge met 41 punten. KAA Gent is 3de met 37 punten, KV Oostende 4de met 34 punten, Charleroi 5de met 33 punten terwijl SV Zulte Waregem, de bekerwinnaar die al zeker is van de UEFA Europa League, de rij sluit met 29 punten.

Play Off 2- Groep B:
KRC Genk – KAS Eupen 2-1 (rust: 2-0);
Doelpunten: 18′ Uronen 1-0, 28′ Samatta 2-0, 76′ Henry 2-1.

KRC Genk is nu al zeker om als groepswinnaar van groep B de finale te spelen tegen de winnaar van groep A die voorlopig nog niet bekend is!

Ook nog melden dat in Duitsland RB Leipzig zich na de 1-4-winst op bezoek bij Hertha BSC voor het eerst wist te verzekeren van een rechtstreeks ticket voor de UEFA Champions League volgend seizoen! Het zal in de Bundesliga 2de eindigen na kampioen Bayern München!