Share

In het AFAS-stadion van KV Mechelen stond op zaterdag 13 mei 2017 de bekerfinale in het Belgische vrouwenvoetbal op het programma. RSC Anderlecht, tweede in de Super League, nam het op tegen KAA Gent Ladies dat in het reguliere seizoen derde werd.

De vrouwelijke Buffalo’s hadden geleerd uit het titelduel van enkele weken geleden in Tubeke. Dit keer domineerden zij vanaf het begin de wedstrijd en ze openden ook de score via Margaux Van Ackere (0-1, 21ste minuut). Kort voor het uur kon Ella Van Kerkhoven, helemaal alleen voor Nicky Evrard, de bordjes in evenwicht brengen (1-1, 59ste minuut). Vrouwelijk paars-wit leek de wedstrijd te kunnen keren maar zes minuten later viel de goal wel aan de andere kant. In de omschakeling bediende Elke Van Gorp de doorspurtende Shari Van Belle op links en haar knappe voorzet werd loepzuiver binnengekopt door de bijzonder gretige Kassandra Missipo (1-2, 65ste minuut). RSC Anderlecht kon niet meer terugslaan. In het laatste kwartier kreeg het nog een derde tegendoelpunt binnen. Kassandra Missipo bediende de pas ingevallen Mariam Abdulai Toloba en zij passeerde eerst knap haar tegenstander om de bal vervolgens bijzonder knap hoog in het doel voorbij Diede Lemey te trappen (1-3, 79ste minuut). KAA Gent Ladies had onder leiding van trainer Dave Mattheus en voorzitster Dominique Reyns geschiedenis geschreven! Het veroverde in Mechelen voor het eerst een trofee. Na de Beker van België 2017 staat er een nieuwe naam op de erelijst van het Belgische vrouwenvoetbal!

Herbeleef hier de volledige finale met dank aan Sportbeat:

Vrouwenteam.be feliciteert de vrouwelijke Buffalo’s met hun verdiende bekeroverwinning!

Share