In de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal noteerden we de eerste competitieoverwinning voor OH Leuven B. Thuis tegen het tweede vrouwenteam van Lierse kon er voor het eerst dit seizoen na het einde van de wedstrijd gejuicht worden!

Beide doelpunten vielen na de rust dankzij een vrije trap van Jana Janssens (1-0) en een tweede goal van Belgian Red Flame U17 Anaïs Bey-Temsamani die na een voorzet vanop rechts vanuit een scherpe hoek binnentrapte (2-0). Zo komt jong OHL tot op drie punten van de tegenstander en rechtstreekse concurrent voor degradatie.

Anais Bey-Temsamani, hier in een duel op Woluwe met Tesslime Karahisarli, lukte het tweede doelpunt voor OH Leuven B. Foto - MamPict

Anais Bey-Temsamani, hier in een duel op Woluwe met Tesslime Karahisarli, lukte het tweede doelpunt voor OH Leuven B. Foto – MamPict

Massenhoven zorgde voor een stunt door leider KAA Gent Ladies B met 2-1 naar huis te sturen. Laure De Wolf zette Massenhoven op het halfuur op voorsprong (1-0) waarna Marie Minnaert de bordjes terug in evenwicht bracht (1-1). Jolien Baeten zorgde voor het winnende doelpunt en de drie punten (2-1)! Trainer Dave Mattheus van de leider zag dat zijn team niet scherp genoeg acteerde. “De nederlaag was misschien te hard omdat we toch een goede tweede helft speelden maar we hadden zeker ook niet verdiend te winnen.”

Standard B komt door dat verlies terug naast KAA Gent Ladies B op de eerste plaats. Het won al op vrijdagavond 6 november 2015 uit bij Kontich met 2-5. In een faire wedstrijd begon Kontich het best maar het kon enkele open doelkansen niet verzilveren mede door het uitstekende keeperswerk van Madison Waegenaire. Even over het halfuur scoorde Standard B dan op de counter via Caroliena Wolters en nog geen minuut later had diezelfde Caroliena Wolters al een tweede keer gescoord (0-2). Onmiddellijk na de pauze dikte Zoë Van Eynde aan tot 0-3. Na het uur kwam Kontich terug in de wedstrijd met doelpunten van Sanne Corten (1-3) en van Ine Leemans (2-3). Helemaal op het einde besliste Lotte Van Den Steen het pleit definitief in het voordeel van de bezoekers met twee doelpunten in drie minuten (2-4 en 2-5).

Fémina White Star Woluwe won het Brusselse derby op bezoek bij het tweede vrouwenteam van RSC Anderlecht. Valérie Jansen scoorde op het Nationaal Voetbal Centrum in Tubeke na een halfuur voor de gesternden tegen haar ex-club (0-1). Even over halfweg de tweede helft zette de Amerikaanse Carla Arbulu de eindstand op het bord (0-2).

Ook in VC Dames Eendracht Aalst tegen VC Moldavo werd er in beide helften één keer gescoord. Hier was het telkens de thuisploeg die raak trof. Sophie Mannaert zorgde net voor het halfuur voor de openingstreffer (1-0), Evy De Smedt lukte vijf minuten voor tijd het tweede doelpunt (2-0).

Sophie Mannaert, hier nog op 28 oktober 2009 aan de bal als Belgisch international tegen Petra Larsson van Zweden, vindt ook bij Aalst nog de weg naar doel! Foto - David Catry

Sophie Mannaert, hier nog op 28 oktober 2009 aan de bal als Belgisch international tegen Petra Larsson van Zweden, vindt ook bij Aalst nog de weg naar doel! Foto – David Catry

SV Zulte Waregem nam de drie punten mee naar huis op bezoek bij DV Famkes Merkem in een boeiende wedstrijd met kansen langs beide zijden. In de eerste helft trapte Ulrike De Frère een vrije trap tegen de onderkant van de lat, de bal sprong terug in het veld waarna Françoise Delcoigne opnieuw tegen de lat kopte. Bij de volgende rebound was het wel raak. Charlien Ver Eecke kopte de bal tegen de netten (0-1). Kort daarna kwamen de bezoekers goed weg als Lisa Bruneel de bal van de lijn haalde. In het begin van de tweede helft ontwikkelde Merkem dan iets meer druk en even over het uur wees de scheidsrechter naar de stip na een aangeschoten bal. Sofie Huyghebaert trapte de strafschop onder doelvrouw Ianthe Meersschaert binnen (1-1). De gelijke stand bleef echter niet lang op het bord staan. Ulrike De Frère ging haar lijn af en zette voor, de bal werd nog geraakt door Jolien Martens waarna de inkomende Athina Vercaemer met een strak schot binnentrapte (1-2). Het bleek het winnende doelpunt want Merkem kwam ondanks verwoede pogingen niet meer langszij.

Het duel tussen Tongeren en USGTH tenslotte eindigde zoals het begon op een scoreloos gelijkspel: 0-0.

Dit waren alle doelpuntenmakers van deze 9de speeldag:
Kontich – Standard B 2-5 (rust: 0-2);
Doelpunten: 34′ Caroliena Wolters 0-1, 35′ Caroliena Wolters 0-2, 47′ Zoë Van Eynde 0-3, 62′ Sanne Corten 1-3, 68′ Ine Leemans 2-3, 88′ Lotte Van Den Steen 2-4, 90′ Lotte Van Den Steen 2-5.

DV Famkes Merkem – SV Zulte Waregem 1-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: Charlien Ver Eecke 0-1, 64′ Sofie Huyghebaert 1-1 op strafschop, 66′ Athina Vercaemer 1-2.

RSC Anderlecht B – FWS Woluwe 0-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: 30′ Valérie Jansen 0-1, 66′ Carla Arbulu 0-2.

Tongeren DV – USGTH 0-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: geen.

Massenhoven – KAA Gent Ladies B 2-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: 30′ Laure De Wolf 1-0, Marie Minnaert 1-1, 68′ Jolien Baeten 2-1.

VC Dames E. Aalst – VC Moldavo 2-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 27′ Sophie Mannaert 1-0, 85′ Evy De Smedt 2-0.