Share

Afgelopen zondag 14 mei 2017 kon Lille OSC waar de Belgian Red Flames Jana Coryn, Maud Coutereels en Silke Demeyere spelen kampioen worden in de Franse tweede klasse. Daarvoor moest er gewonnen worden in de thuiswedstrijd tegen eerste achtervolger La Roche-sur-Yon waar het in de heenronde de enige competitienederlaag van het seizoen te verwerken kreeg.

Jana Coryn op weg naar haar eerste doelpunt voor Lille OSC tegen La Roche-sur-Yon! Foto – (c) Sportpix.be / Joke Vuylsteke

Toen werd het 2-1 voor La Roche-sur-Yon maar nu klaarde Rijsel voor 1.800 toeschouwers de klus met dank aan de Belgische inbreng want Belgian Red Flame Jana Coryn scoorde maar liefst 3 keer! Na 5 minuten opende Jana met de rechtervoet de score (1-0) en nog voor het halfuur zorgde de topschutter van de Super League 2015-16 die goed gevolgd was toen doelvrouw Constance Picaud de bal had gekeerd met het hoofd voor een dubbele voorsprong (2-0, 25ste minuut). Kort voor de rust zorgde Julie Pasquereau eveneens met het hoofd voor de aansluitingstreffer (2-1, 42ste minuut). Maar het team van captain Maud Coutereels, die net als Silke Demeyere de volledige wedstrijd speelde, stond iets over halfweg de tweede helft 3-1 voor na alweer een rush en een doelpunt – het 23ste in deze competitie – van topschutter Jana Coryn (70ste minuut), die korte tijd later wel geblesseerd het veld moest verlaten. In het laatste kwartier liep Rijsel verder uit met goals van Jessica Lernon (4-1, 80ste minuut) en Frans B-international Marine Dafeur (5-1, 86ste minuut) waarna de titel en de promotie naar de Franse D1 Féminine kon gevierd worden. Met nog 1 wedstrijd te spelen heeft Lille OSC nu immers 52 punten uit 21 duels. La Roche-sur-Yon volgt op 6 punten en Arras, de tegenstander op de laatste speeldag op zondag 28 mei 2017 staat 3de met 43 punten.

Lille OSC, de kampioen in de 2de klasse groep A, zien we volgend seizoen dankzij de Belgische inbreng terug in de Franse D1 Féminine! Foto – (c) Sportpix.be / Joke Vuylsteke

Jana Coryn, die op maandag 15 mei 2017 vreesde een tijdje out te zijn met een hielbreuk, kreeg goed nieuws na de scan op dinsdag 16 mei 2017. Het bleek slechts te gaan om een bloedlaag die pijn veroorzaakte tussen de botten van haar hiel waardoor ze veel pijn had en er niet echt op kon steunen. Een veelvuldig bezoek aan de kine van de club kondigt zich dus aan voor de Belgian Red Flame die we net als Maud Coutereels en Silke Demeyere feliciteren met het knappe seizoen en de promotie!

Bekijk de video’s rond de promotie met dank aan LOSC TV:
LOSC TV
En luister naar reacties met dank aan LOSC TV:
LOSC TV

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share