Share

Oranje-international Vivianne Miedema zal na het EK 2017 in Nederland te zien zijn in Engeland bij Arsenal Ladies FC waar ze ploeggenote wordt van het al aanwezige Nederlandse trio Danielle van de Donk, Dominique Janssen en Sari van Veenendaal.

Arsenal Ladies FC, dat getraind wordt door Pedro Martinez Losa, maakte de transfer op dinsdag 23 mei 2017 bekend op de website van de club met de melding ‘We are delighted to announce the signing of internationally-recognised Dutch forward Vivianne Miedema.”

Vivianne Miedema, die na haar debuut bij SC Heerenveen 3 seizoenen bij Bayern München in Duitsland speelde en de club afgelopen zondag 21 mei 2017 met 2 doelpunten in het slot van het thuisduel tegen SGS Essen met het veiligstellen van de 2de plaats nog zekerheid gaf over deelname aan de UEFA Women’s Champions League van volgend seizoen, won 2 keer de landstitel in Duitsland en maakte daar in 61 competitieduels maar liefst 48 goals! Ze scoorde ook 6 keer in 9 duels in de Duitse beker en 5 keer in 8 wedstrijden in de UEFA Women’s Champions League maar daarin werd Bayern Mûnchen in het eerste seizoen eerst uitgeschakeld in de eerste ronde door FC Twente en dit seizoen in de kwartfinales door de huidige finalist PSG.

Vivianne Miedema, geboren op 15 juli 1996, was eerder topschutter van de Women’s BeNeLeague bij SC Heerenveen en ze won in 2014 met Nederland in Noorwegen het EK onder 19 waar ze tot beste speelster verkozen werd! Vivianne Miedema debuteerde bij de Oranje Leeuwinnen op 26 september 2013 tijdens de interland tegen Albanië onder bondscoach Roger Reijners en was met Nederland ook op het WK 2015 in Canada waar het in de achtste finale uitgeschakeld werd door de latere finalist Japan. Vivianne Miedema speelde op dinsdag 11 april 2017 in Doetinchem tegen Ijsland haar 48ste interland voor Nederland en daarin lukte ze haar 37ste en 38ste doelpunt voor haar land! Straks wordt ze dus een in het oog te houden spits voor de Belgian Red Flames, die op het EK 2017 in Nederland de tegenstander zijn in de 3de wedstrijd van de groepsfase op maandag 24 juli 2017 in het stadion van Willem II in Tilburg!

Lees nog meer over de transfer via:
Arsenal Ladies

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share