Share

Op zondag 25 mei 1997, precies 20 jaar geleden, werd Ives Serneels, de bondscoach van de Belgian Red Flames, Belgisch landskampioen met Lierse SK en dat op bezoek bij Standard!

Het kampioenenteam van Lierse SK in 1996-97 met onderaan tweede van links Ives Serneels! Foto – (c) TV Familie/Stadsarchief Lier

De bondscoach, die de Belgian Red Flames aan een eerste kwalificatie voor een EK-eindronde hielp, stond op die 34ste speeldag op Sclessin in de basis van de ploeg van trainer Eric Gerets samen met doelman Stanley Menzo en de veldspelers David Brocken, Eric Van Meir, Bart De Roover, Karel Snoeckx, Nico Van Kerckhoven, Philip Haagdoren, Dirk Huysmans, Denis Kliouev en Bob Peeters. Lierse won met 0-3 dankzij doelpunten van Dirk Huysmans (0-1, 12de minuut), Eric Van Meir (0-2, 17de minuut) en David Brocken (0-3, 40ste minuut).

Ives Serneels en David Brocken, ploeggenoten bij kampioen Lierse SK, bij het terugzien in september 2012 in Noorwegen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Over de titel van ‘de grootste kleinste kampioen van het land’ kon U de voorbije dagen zowel in kranten (Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad) als in Sport Voetbal Magazine tal van artikels lezen rond de 4de landstitel ooit van ‘De Pallieters’ die het seizoen eindigden op 73 punten, 2 meer dan Club Brugge!

U kan dit geweldig seizoen van Lierse SK nog eens herbeleven dankzij Lierse TV:


Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

PS: Op donderdag 25 mei 2017, precies 20 jaar later dus, kan U het 2de deel van de documentaire van Bart Aerts rond de Belgian Red Flames zien op Eén vanaf 21u15!

Share