Share

Niet alleen de Belgian Red Flames spelen deze zomer een EK maar ook de Belgian Cats, de Belgische nationale basketbalploeg bij de vrouwen. Zij nemen van vrijdag 16 tot en met zondag 25 juni 2017 voor de 11de keer al deel aan het EK Vrouwenbasketbal dat zal plaatsvinden in Praag!

Foto – (c) Belgian Cats

Bondscoach Philip Mestdagh en assistent Pierre Cornia gaven inmiddels al de 12 namen vrij van de speelsters die straks de Belgische kleuren in Tsjechië zullen verdedigen en dat zijn:
Kyara Linskens (Belfius Namur), Kim Mestdagh (Flammes Carolos, Frankrijk), Antonia Delaere (Mithra Castors Braine), Sofie Hendrickx (Belfius Namur), Marjorie Carpréaux (Declercq Stortbeton Waregem), Noémie Mayombo (Mersin, Turkije), Emma Meesseman (Ekaterinburg, Rusland), Ann Wauters (Bellona Agu Kayseri, Turkije), Hanne Mestdagh (Eisvögels Freiburg, Duitsland), Heleen Nauwelaers (Sint-Katelijne-Waver), Julie Vanloo (Virtus Ragusa, Italië) en Jana Raman (Kangoeroes Willebroek).

Vlak voor hun vertrek naar Tsjechië op dinsdag 13 juni 2017 oefenen de Belgian Cats nog in de stedelijke sporthal van Ieper tegen Nederland. Een derby der lage landen dus die we straks ook krijgen op het EK Vrouwenvoetbal in Nederland! Het duel op maandag 24 juli 2017 in Tilburg is inmiddels al uitverkocht.

Voor het basketbalduel in Ieper op zaterdag 10 juni 2017 kan U nog kaarten kopen via deze link:
Basketbelgium – Tickets

De Belgian Cats spelen op het EK in Tsjechië in groep D met als tegenstanders Montenegro op vrijdag 16 juni 2017 om 12u30, Rusland op zaterdag 17 juni 2017 om 15 uur en Letland op maandag 19 juni 2017 om 12u30. Eindigen ze 2de of 3de dan spelen ze op dinsdag 20 juni 2017 voor een plaatsje in de kwartfinales die op donderdag 22 juni 2017 op het programma staan. De halve finales zijn op zaterdag 24 juni 2017, de finale op zondag 25 juni 2017! De wedstrijden van de Belgian Cats zijn normaal gezien rechtstreeks te bekijken via Sporza!

Het Belgische nationale vrouwenteam basketbal nam voor het eerst deel aan een EK in 1950 in Hongarije waar het op een 8ste plaats eindigde. Sindsdien was het nog 9 keer aanwezig op een eindronde met als beste eindstand de 6de plaats in 2003 in Griekenland. Bij de vorige deelname precies 10 jaar geleden in Italië eindigde België op een 7de plaats net als in 1968 toen het eindtornooi ook al in Italië werd gespeeld!

U kan alles rond de Belgian Cats en het huidige EK volgen op instagram via @basketbelgium en op Facebook via “Belgian Cats”!

Voor de officiële website rond het EK Vrouwenbasketbal kan U terecht via:
FIBA.com

Share