In het voorbije weekend stond in Duitsland de achtste finales van de Duitse vrouwenbeker op het programma. Er vielen geen verrassingen.

In het eerste duel op zaterdag 7 november 2015 met aftrap om 11 uur won FF USV Jena met mooie doelpunten op bezoek bij 1.FC Köln. Het werd 0-4 na goals van Amber Hearn (Nieuw-Zeeland) in de eerste helft (0-1, 17de minuut) en van de Tsjechische Lucie Vonkova (0-2, 57ste minuut), de Kroatische Iva Landeka (0-3, 64ste minuut) en de Amerikaanse Jennifer Martin (0-4, 66ste minuut) na de rust. De Nederlandse Claudia van den Heiligenberg was mee maar bleef uit voorzorg nog even aan de kant. Opmerkelijke aanwezige bij dit duel was Roland Duchâtelet, de ex-voorzitter van STVV en Standard, die eind vorig seizoen de Sportvereniging van de Universiteit van Jena (USV) nog wat geld toestopte om de licentie voor de Allianz Frauen Bundesliga te halen.

Roland Duchâtelet kwam even bijparten over en kijken naar het vrouwenteam van FF USV Jena. Foto - Paul Dijkmans

Roland Duchâtelet kwam even bijparten over en kijken naar het vrouwenteam van FF USV Jena. Foto – Paul Dijkmans

Bekerhouder VfL Wolfsburg plaatste zich later in de namiddag in eigen huis ten koste van SGS Essen. Het team van Sparkle Red Flame Tessa Wullaert, die zelf niet in actie kwam, won met 2-1. Voor Wolfsburg scoorde Alexandra Popp het openingsdoelpunt na 22 minuten wedstrijd vooraleer de Japanse Kozue Ando zeven minuten voor tijd de gelijkmaker lukte met het hoofd (1-1, 83ste minuut). Vijf minuten voor tijd lukte de Poolse international Ewa Pajor het winnende doelpunt (2-1, 85ste minuut). Doelvrouw Almuth Schult viel even over halfweg de eerste helft uit met een breuk in de linkervoet en zal de volgende drie maanden niet in het doel van Vfl Wolfsburg te vinden zijn.

Nog op zaterdag schakelde Turbine Potsdam, de bekerfinalist van vorig seizoen, Hoffenheim uit (4-0) en plaatste tweedeklasser 1.FC Lübars zich op verplaatsing bij een team van het vijfde niveau SV Hegnach 1947 met 2-3.

Op zondag 8 november 2015 kwam in het eerste bekerduel Jessy Atila (ex-Rapide Wezemaal en STVV) in actie met Herforder SV. Ze kwam bij de club uit de tweede Bundesliga na 73 minuten het veld op bij een stand van 1-2 tegen SC Sand, een team van het hoogste niveau. Herforder SV slaagde erin om in de slotfase langszij te komen en verlengingen af te dwingen maar dat bleek niet voldoende want het duel eindigde uiteindelijk na 120 minuten op 3-4. Opmerkelijk waren de 3 doelpunten van de Servische Jovana Damnjanovic (ex-Wolfsburg) die eind deze maand meer dan waarschijnlijk in Leuven zal te zien zijn.

Ook Jackie Groenen redde het niet met 1.FFC Frankfurt op bezoek bij Bayern München. Vivianne Miedema scoorde al na 14 minuten wedstrijd een knappe goal voor de regerende landskampioen en Melanie Behringer zorgde nog voor de rust voor de beslissende 2-0 (39ste minuut). Bij de bezoekers, die Standard uit de UWCL kegelden, noteerden we wel de terugkeer na blessure van Dzsenifer Marozsan maar ook zij kon niet voorkomen dat Bayern München na vorige week in de competitie in Frankfurt (0-1) nu ook in de beker de betere was.

In de laatste twee duels op zondag 8 november 2015 haalde Bundesligaclub Werder Bremen het met 1-3 bij het team van het tweede niveau SV Meppen terwijl SC Freiburg in eigen huis Bayer 04 Leverkusen met 4-0 de baas bleef.