Share

Na de fenomenale prestatie van Nafi Thiam eind mei 2017 op de prestigieuze zevenkamp van Götzis zijn het enkele weken later opnieuw vrouwelijke sporters die de Belgische vlag hoog houden. De Belgian Cats staan immers als groepswinnaar in de kwartfinales van het EK basketbal in Tsjechië! En na hun 3 overwinningen tegen achtereenvolgens Montenegro, Rusland en Letland zijn ze nog niet uitgespeeld!

De Belgian Cats hebben de vrouwelijke sportzomer 2017 fantastisch ingezet! Nu al kwartfinalist op het EK in Tsjechië! Foto – (c) Belgian Cats

Door hun rechtstreekse kwalificatie voor de kwartfinales verzekerden ze zich van een verlengd verblijf in het Tsjechische Praag tot en met zondag 25 juni 2017, de finaledag van het tornooi. Ze spelen vanaf donderdag 22 juni 2017 ook nog eens 3 topwedstrijden op dit EK. Allereerst ontmoeten ze de winnaar van het barrageduel tussen Hongarije en Italië, dat op dinsdag 20 juni 2017 om 20 uur 30 in Hradec Kralove zal plaatsvinden. In dat duel spelen ze voor een plaatsje in de halve finale en ook voor het eerst voor een ticket voor het WK 2018 dat van 22 tot en met 30 september 2018 in Spanje zal gespeeld worden. Halen ze de halve finale dan komen ze uit tegen de winnaar van de kwartfinale tussen Spanje en de winnaar van het barrageduel Servië – Letland.

Lukt het niet in dat kwartfinaleduel tegen Hongarije of Italië dan kan het ook nog in het barrageduel op zaterdag 24 juni 2017 (voor de plaatsen 5 tot en met 8 tegen de verliezer van de kwartfinale tussen Spanje en de winnaar van het barrageduel Servië-Letland) of ook nog in het slotduel op zondag 25 juni 2017 waar de definitieve eindstand van de Belgian Cats op dit EK zal bekend worden!

Foto – (c) Belgian Cats

U kan overigens ook nog mee naar de 2 slotwedstrijden van de Belgian Cats op het EK 2017 in Praag. Tot en met woensdag 21 juni 2017 om 20 uur kan U bij de Vlaamse Basketballiga terecht voor de Supportersdeal!

Voor nog meer over de Belgian Cats kan U terecht op hun Facebookpagina!

U kan het tornooi uiteraard ook verder volgen via Sporza en via de website van de FIBA:
FIBA.com – Eurobasketwomen 2017

Lees nog meer over de Belgian Cats:
Vrouwenteam.be

Lees over de prestatie van Nafi Thiam in Götzis:
Sporza

Share