In de eerste klasse werd op zaterdag 14 november 2015 al de tiende speeldag afgewerkt. Standard B werd alleen leider nadat het zelf thuis won tegen Tongeren en co-leider KAA Gent Ladies B niet verder kwam dan een gelijkspel tegen OH Leuven B.

Valentine Hannecart zette het tweede vrouwenteam van de Rouches op weg naar winst tegen Tongeren DV. Voor de rust lukte Lotte Van Den Steen een tweede doelpunt en in de tweede helft zette Yuna Appermont de 3-0-eindcijfers op het bord. KAA Gent Ladies B, dat na de promotie van Dave Mattheus tot trainer van het eerste team geleid werd door Tony Vermeiren, kwam thuis tegen jong OHL in de eerste helft op voorsprong via Elke Van De Sompel (1-0). Amber De Priester zorgde nog voor de rust voor dubbele cijfers (2-0). Maar na de pauze sloeg het beloftenteam van OHL terug met eerst een doelpunt van Paulien Stas (2-1) en later werd een vrije trap van Hanne Thomas door Demi Maris ongewild in eigen doel gedevieerd (2-2). In het laatste kwartier werd er dan nog nauwelijks voetbal gespeeld. Er was wel veel discussie en er vielen kaarten te noteren waarbij ook de trainer van de thuisploeg werd weggestuurd. Na de wedstrijd op weg naar de kleedkamers viel er zelfs nog een rode kaart voor Mariam Abdulai Toloba van de thuisploeg. Voor het beloftenteam van OHL was het de tweede wedstrijd op rij zonder nederlaag. Zij boekten zo een 4 op 6.

Fémina White Star Woluwe blijft voorlopig derde ondanks het thuisverlies tegen Kontich (1-2). Lucinda Michez opende in een evenwichtige wedstrijd rond het halfuur de score (0-1). Na de pauze waren de bezoekers dominanter en Lucinda Michez verdubbelde met haar tweede doelpunt van de namiddag de voorsprong (0-2). Daarna kopte Jolien Lebegge (Kontich) nog tegen de onderkant van de lat waarna de thuisploeg in het slot van de wedstrijd nog tot de aansluitingstreffer kwam via Olivia Phillipart de Foy (1-2).

DV Famkes Merkem blijft op de vierde plaats nadat het met een puntendeling terugkwam van het bezoek bij Moldavo. De thuisploeg nam in dat duel vroeg de leiding dankzij Lise Dierckx (1-0, 7de minuut), een score die ook bij de rust op het bord stond. Na de pauze sloeg Merkem terug met eerst de gelijkmaker van Debbie Decoene (1-1, 56ste minuut) en vervolgens met een tweede goal van Laura Delheye (1-2, 78ste minuut). Net op het ogenblik dat Merkem de drie punten bijna binnen had lukte Moldavo nog de gelijkmaker. Yinthe Van Mechgelen zorgde drie minuten voor tijd voor de 2-2-eindstand.

SV Zulte Waregem kwam thuis tegen Massenhoven iets over halfweg de eerste helft op voorsprong dankzij Ulrike De Frère die in twee tijden de doelvrouw van de bezoekers te grazen nam (1-0, 24ste minuut). Massenhoven speelde in de tweede helft controlevoetbal vanuit de verdediging en het brak uit wanneer het kon. Er kwamen kansen langs beide kanten maar pas in het slot lukte de thuisploeg een tweede doelpunt nadat Charlien Ver Eecke na een hoekschop binnenkopte (2-0, 84ste minuut). Massenhoven kwam in de toegevoegde tijd nog tot een eerreddend doelpunt via een voorzetschot van Laure De Wolf (2-1, 90ste + 3′ minuut) en nog bijna tot een gelijkmaker die op de paal strandde! SV Zulte Waregem ontsnapte en won zo met 2-1.

In het duel tussen de beloftenteams van Lierse en RSC Anderlecht viel er slechts één doelpunt te noteren en dat heel vroeg in de wedstrijd van Margo Anckaert (0-1, 8ste minuut). RSC Anderlecht B klimt zo omhoog in het klassement! Lierse B blijft onderaan bengelen.

VC Dames Eendracht Aalst tenslotte ging met drie punten voorsprong op bezoek bij Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage waar het al vroeg in de wedstrijd op achterstand kwam na een goal van Anais Autem na een assist van Laura Gorniak (1-0, 8ste minuut). Evy De Smedt zorgde kort voor de rust voor de gelijkmaker (1-1, 39ste minuut). Sophie Mannaert zette vervolgens de bezoekers op voorsprong (1-2, 58ste minuut) maar na een strafschopdoelpunt van Dorothée Mulas kwamen de bordjes in het laatste kwartier terug in evenwicht (2-2, 77ste minuut). Twee minuten voor tijd viel de beslissing in dit duel. Het winnende doelpunt kwam op naam van Laura Gorniak voor de thuisploeg die zo op gelijke hoogte kwam.

Dit waren alle doelpuntenmakers van de 10de speeldag:
Lierse B – RSC Anderlecht B 0-1 (rust: 0-1);
Doelpunt: 8′ Margo Anckaert 0-1.

FWS Woluwe – Kontich 1-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: Lucinda Michez 0-1, Lucinda Michez 0-2, Olivia Phillipart de Foy 1-2.

VC Moldavo – DV Famkes Merkem 2-2 (rust: 1-0);
Doelpunten: 7′ Lise Dierckx 1-0, 56′ Debbie Decoene 1-1, 78′ Laura Delheye 1-2, 87′ Yinthe Van Mechgelen 2-2.

KAA Gent Ladies B – OH Leuven B 2-2 (rust: 2-0);

Doelpunten: Elke Van De Sompel 1-0, Amber De Priester 2-0, Paulien Stas 2-1, Demi Maris 2-2 owngoal.
Rode kaart na de wedstrijd: Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies).

USGTH – VC Dames E. Aalst 3-2 (rust: 1-1);
Doelpunten: 8′ Anais Autem 1-0, 39′ Evy De Smedt 1-1, 58′ Sophie Mannaert 1-2, 77′ Dorothee Mulas 2-2 op strafschop, 88′ Laura Gorniak 3-2.

SV Zulte Waregem – Massenhoven 2-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: 24′ Ulrike De Frère 1-0, 84′ Charlien Ver Eecke 2-0, 90′ + 3′ Laure De Wolf 2-1.

Standard B – Tongeren DV 3-0 (rust: 2-0);
Doelpunten: 9′ Valentine Hannecart 1-0, 16′ Lotte Van Den Steen 2-0, 90′ Yuna Appermont 3-0.