Share

Denemarken zal voor hun allereerste EK-finale in het vrouwenvoetbal op zondag 6 augustus 2017 in Enschede tegen gastland Nederland niet kunnen beschikken over hun voltallige kern. Slechts 20 van de 23 speelsters komen op het wedstrijdblad van de finale.

Eerder in het tornooi moest Denemarken en bondscoach Nils Nielsen al afscheid nemen van verdedigers Janni Arnth Jensen (na het duel tegen België) en Mie Leth Jans (na de wedstrijd tegen Nederland). Nu mist het op zondag 6 augustus 2017 in de finale tegen het gastland ook nog Line Sigvardsen Jensen.

De 25-jarige middenveldster die in de Verenigde Staten voetbal speelt bij Washington Spirit liep tijdens de halve finale tegen Oostenrijk na iets meer dan een uur wedstrijd in Breda een kruisbandblessure op. Ze werd na 69 minuten vervangen door Sofie Junge Pedersen. De scan die op vrijdag 4 augustus 2017 werd uitgevoerd bevestigde het vermoeden van de ernst van de blessure waardoor Line Sigvardsen Jensen nu zo’n 9 maanden revalidatie te wachten staat. (Bron: DBU).

De Oranje Leeuwinnen van Sarina Wiegman kunnen op iedereen rekenen voor de allereerste EK-finale ooit!

Voor nog meer over de finale van het EK 2017:
Vrouwenteam.be
En lees ook nog:
Vrouwenteam.be

Voor interviews rond het EK 2017:
Vrouwenteam TV

Share