Op zaterdag 21 november 2015 stond er ondanks de terreurdreiging in ons land veel vrouwenvoetbal op het programma. Er werd zowel gespeeld in de Super League als in de eerste, tweede, derde klasse A en B.

Ladies Genk – RSC Anderlecht 0-1 (rust: 0-0);
Rode kaart: 90′ + 1′ Nathalie Weytjens (Ladies Genk);

Voor meer over dit duel kan U terecht op:

KSK Heist – DVC Eva’s Tienen 1-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: 18′ Stephanie Suenens 1-0, 85′ Charlotte Cranshoff 1-1.

RSC Anderlecht is na 9 speeldagen leider met 22 punten op 27, Lierse volgt als tweede op 1 punt, Standard is derde op 2 punten van vrouwelijk paars-wit. KAA Gent Ladies staat op de 4de plaats met 13 punten, Ladies Genk staat op de 5de plaats met 9 punten want het won al 3 keer, KSK Heist heeft op de 6de plaats ook 9 punten maar het won nog maar 2 duels, DVC Eva’s Tienen is 7de met 8 punten. OH Leuven sluit de rij zonder punten.

RSC Anderlecht B – KAA Gent Ladies B 0-2;

KAA Gent Ladies B wordt opnieuw leider met 25 punten uit 11 duels, Standard B volgt op 1 punt, DV Famkes Merkem op 5 punten. SV Zulte Waregem komt op de 4de plaats met 19 punten uit 10 duels naast FWS Woluwe dat het duel tegen Lierse B afgelast zag worden door de terreurdreiging in het Brusselse. Onderaan speelde Moldavo gelijk zodat het op de 12de plaats blijft maar nu met 11 punten uit 11 duels. Lierse B is 13de met 6 punten uit 9 wedstrijden, OH Leuven B 14de met 4 punten uit 11 duels.

Tweede klasse:
Cerkelladies Brugge – Ladies Genk B 1-6;
GFA Sinaai – Wuustwezel 1-2;
Wallonia Club Sibret – Dames VK Egem 1-1;
E. Louwel – Club Brugge 0-2;
Svelta Melsele – Wolfsdonk Sport 5-1;
SV Zulte Waregem B – Rapide Wezemaal 3-0.

Svelta Melsele blijft leider met nu 28 punten uit 10 wedstrijden, Dames VK Egem volgt op 3 punten, Wuustwezel heeft 4 punten achterstand. Onderaan is GFA Sinaai 10de met 6 punten uit 10 duels, Cerkelladies Brugge is 11de met 5 punten uit 10 wedstrijden en Wolfsdonk Sport sluit de rij op de 12de plaats met 1 punt uit 10 wedstrijden.

DV Famkes Merkem B – KSK Beveren 0-3.

In deze reeks zijn er nog altijd drie leiders met 28 punten uit 11 wedstrijden en evenveel gewonnen duels (9). Dat zijn YR KV Mechelen, KSK Voorwaarts Zwevezele en Maria-ter-Heide. Op de 4de plaats volgt KAA Gent Ladies C met 24 punten. Onderaan haalde niemand punten zodat de volgorde vanaf de 9de plaats als volgt is: Staden met 12 punten, Strijland Gooik met 9 punten, Lentezon Beerse 8 punten, KDC Ruddervoorde 7 punten, DV Famkes Merkem B 6 punten en KWS Desselgem is 14de en laatste met 4 punten.

ASE De Chastre bye.

FC Halvenweg Zonhoven is de nieuwe leider met 27 punten uit 11 duels, Op de 2de plaats staan drie vrouwenteams met 25 punten uit 10 wedstrijden en evenveel gewonnen matchen (8) namelijk KOVC Sterrebeek, ASE De Chastre en Standard C. Tongeren B is 5de met 21 punten uit 9 duels. Onderaan klom Bokrijk Sport naar de 10de plaats met 6 punten uit 2 duels en 2 gewonnen wedstrijden, Bilzen United heeft ook 6 punten uit 10 wedstrijden maar het won nog maar 1 keer. Jamioulx is 12de met 5 punten uit 10 wedstrijden, Couvin-Mariembourg sluit de rij als 13de met 2 punten uit 10 duels.

In Spanje eindigde de Classico tussen Real Madrid en FC Barcelona in het Estadio Santiago Bernabeu op 0-4. De doelpuntenmakers voor Barça waren Luis Suarez (0-1, 11de minuut), Neymar (0-2, 39ste minuut), Andres Iniesta (0-3, 53ste minuut) en Luis Suarez (0-4, 74ste minuut). De Koninklijke van trainer Rafa Benitez, met o.a. Cristiano Ronaldo, Gareth Bale en de Fransen Raphaël Varane en Karim Benzema op het veld, eindigde het duel met tien na een rode kaart in de 84ste minuut voor Isco. Na 56 minuten wedstrijd maakte Lionel Messi zijn wederoptreden na twee maanden inactiviteit. Hij kwam bij een 0-3-stand in de plaats van de Kroaat Ivan Rakitic. Vooraf was er een ingetogen eerbetoon aan de slachtoffers van de terreuraanslagen in Parijs.