Nog voor de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland – Bulgarije begon in de Amsterdam Arena speelde het vrouwenvoetbalteam van Ajax op zondag 3 september 2017 het eerste competitieduel op De Toekomst tegen Achilles ’29!

Kelly Zeeman werd vooraf gehuldigd voor haar 100 wedstrijden bij Ajax! Foto – (c) Ajax Vrouwen

Eerst werd de allereerste kampioenenschaal en de KNVB-beker nog eens gepresenteerd en ook was er de huldiging van Kelly Zeeman die inmiddels 100 wedstrijden voor Ajax heeft gespeeld! Daarna volgde het duel tegen Achilles ’29 met een kleine overwinning dankzij doelpunten in de tweede helft van Liza Van der Most via een Achilles-verdediger (1-0, 64ste minuut) en van Desiree van Lunteren op strafschop (2-0, 80ste minuut) na een fout op Lindsey Keizerweerd. Belgian Red Flame Davina Philtjens mocht invallen, Nicky Van Den Abbeele bleef vanwege het trekken van een kies in de tribune!