Share

In de 2de klasse B vielen er 40 doelpunten op de 3de speeldag. Alle leiders KRC Genk Ladies B, Sterrebeek en OH Leuven B behielden het maximum! RSC Anderlecht B, Wallonia Club Sibret en ASE De Chastre wonnen voor het eerst!

Het beloftenteam van KRC Genk Ladies overklaste in het wedstrijdbegin RFC Luik, de kampioen van de eerste provinciale Luik van vorig seizoen. Janne Geers opende de score op aangeven van Esther Knevels (0-1) en ze verdubbelde de score opnieuw na een assist van Esther Knevels (0-2). Esther Oversteyns trapte vervolgens tegen de paal maar het was slechts uitstel want het derde doelpunt kwam er toch na een gemeten voorzet van Kimberly Verbist die met het hoofd werd afgewerkt door Esther Oversteyns (0-3). Na de pauze stelde ex-profvoetballer Raphael Quaranta zijn Luikse speelsters beter op. Nu trof Esther Knevels de paal. Dan vielen zowel Justine Gomboso (RFC Luik) als Aster Janssens (KRC Genk Ladies B) geblesseerd uit. Céline Verdonck (ex-Standard) zorgde met een vrije trap keihard in doel voor de eerste treffer voor de thuisploeg (1-3) maar via Hanne Merkelbach met een trap in het hoekje stond het kort daarna al 1-4. Sigrid Bertels kogelde zelfs nummer vijf in de winkelhaak (1-5) vooraleer de ingevallen Inès Lahmidi (2-5) de eindstand op het bord zette!

Sterrebeek, de volgende tegenstander van het beloftenteam van KRC Genk Ladies, haalde het in een herhaling van de bekerwedstrijd van een week eerder nu met 3-1 tegen Standard C. Op het Zeen bracht Lotte Michiels de thuisploeg al vroeg op voorsprong (1-0, 6de minuut) maar via Elena Arnoldy stond het bij de rust gelijk (1-1, 41ste minuut). In de tweede helft zorgde Kimberley Obasogie met een vroege dubbel voor de thuisoverwinning (2-1, 52ste en 3-1, 65ste minuut).

Het beloftenteam van OH Leuven stond al heel snel op winst op bezoek bij Eendracht Louwel. Britt Remysen zorgde zowel voor de 0-1 (4de minuut) als de 0-2 (9de minuut). Even over het halfuur draaide Jarne Teulings zich dan knap vrij in de rechthoek waarna ze in de verste hoek binnentrapte (0-3). Eendracht Louwel zorgde bij de eerste uitgespeelde kans via Anouschka Boons voor de 1-3 (48ste minuut) maar Silke Bergans reageert met een diagonaal schot in de verste kruising (1-4, 50ste minuut). Het werd uiteindelijk nog 1-6 dankzij een schot van Britt Remysen (1-5) en een succesvolle afronding van Lies Bongaerts (1-6).

Het beloftenteam van RSC Anderlecht won voor het eerst in de competitie onder leiding van ex-Belgian Red Flame Cécile De Gernier! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Noch RSC Anderlecht B noch Esperanza Pelt hadden dit seizoen al een competitiewedstrijd gewonnen. Het was dus uitkijken wie voor de eerste driepunter van het seizoen ging zorgen. Het beloftentam van RSC Anderlecht onder leiding van ex-Belgian Red Flame Cécile De Gernier trok het laken naar zich toe met goed combinatiespel en enkele mooie doelpunten. Francesca Lueya scoorde het eerste (32ste minuut) en het vierde doelpunt (4-0, 76ste minuut). Tussenin waren Leen Ekwo (2-0, 40ste minuut) en Jessica da Silva Valdebenito met een knap schot (3-0, 72ste minuut) succesvol! Elke Lemmens, al 3 goals in de eerste 2 duels, had ook minstens één keer kunnen scoren in dit duel voor de bezoekers maar dat lukte deze keer niet.

Sibret ging met ruime cijfers winnen op bezoek bij de beloften van Tongeren. Pauline Mathieu scoorde 3 van de 8 goals, ook Marie Meunier, Justine Hampert (allebei 2 goals) en Sophie Strepenne waren succesvol voor de bezoekers. Merel Marting redde vlak voor tijd de eer voor de beloften van Tongeren (1-8).

ASE De Chastre won thuis met 4-1 tegen Miecroob Veltem nadat het bij de rust nog 1-1 stond. Natalia Sanchiz Calvo (2-1), Elsy Senga Kisoka (3-1) en Clotilde Codden (4-1) maakten vervolgens het verschil!

KV Mechelen tenslotte haalde het thuis tegen de beloften van Moldavo met 3-1. Inge Heiremans, ooit nog Belgian Red Flame, opende de score voor KV Mechelen (1-0). Na de gelijkmaker van Nina Van Orshaegen (1-1) in de eerste helft was het Liesl Dupont die met 2 doelpunten na de rust het verschil maakte voor de thuisploeg (2-1 en 3-1). Moldavo eindigde het duel met tien na een rode kaart voor Tobback!

Hebben zowel KRC Genk Ladies B, Sterrebeek als OH Leuven B na 3 speeldagen nog het maximum van de punten (9 op 9) dan haalden onderaan Esperanza Pelt en Tongeren B nog geen enkel punt.

Dit waren alle uitslagen in de 2de klasse B:
Tongeren B – Wallonia Club Sibret 1-8;
RSC Anderlecht B – Esperanza Pelt 4-0;
E. Louwel – OH Leuven B 1-6;
KV Mechelen – Moldavo B 3-1;
RFC Luik – KRC Genk Ladies B 2-5;
Sterrebeek – Standard C 3-1;
ASE De Chastre – Miecroob Veltem 4-1;

De stand na 3 speeldagen in 2de klasse B:
1. KRC Genk Ladies B 3-9 (22-2);
2. Sterrebeek 3-9 (17-4);
3. OH Leuven B 3-9 (13-3);
4. KV Mechelen 3-6 (9-3);
5. RSC Anderlecht B 3-5 (6-2);
6. Wallonia Club Sibret 3-4 (11-5);
7. ASE De Chastre 3-4 (6-4);
8. RFC Luik 3-4 (6-7);
9. E. Louwel 3-4 (4-8);
10. VC Moldavo B 3-3 (8-8);
11.Standard C 3-1 (2-10);
12.Miecroob Veltem 3-1 (3-14);
13.FC Esperanza Pelt 3-0 (3-12);
14.Tongeren B 3-0 (2-30).

Dit is het programma voor de 3de speeldag op zaterdag 16 september 2017 om 15 uur:
FC Esperanza Pelt – ASE De Chastre (14u);
Miecroob Veltem – E. Louwel (14u);
KRC Genk Ladies B – Sterrebeek;
Sibret – KV Mechelen;
Standard C – RSC Anderlecht B (16u30);
VC Moldavo B – RFC Luik (19u30);
OH Leuven B – Tongeren B (verplaatst naar 18/11/2017 om 15u);

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share