Share

Het was een druk weekend voor de Belgische speelsters in het buitenland. Slechts ééntje wist er een doelpunt te scoren namelijk Jana Coryn voor Lille OSC op bezoek bij Paris Saint-Germain.

Jana Coryn lukte als enige Belgian Red Flame een doelpunt in het buitenland dit weekend! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Jana Coryn, die in tegenstelling tot afgelopen dinsdag bij de Belgian Red Flames tegen Moldavië (Aline Zeler kreeg toen verrassend de voorkeur als spits) nu bij Rijsel na 34 minuten wel mocht invallen op bezoek bij Paris Saint-Germain voor verdediger Laëtitia Chapeg Yimga, lukte ook het eerreddende doelpunt voor haar club in de slotminuut met een schot vanop afstand. Zo werd het 6-1 nadat voor PSG Marie-Antoinette Katoto (3 keer), Marie-Laure Delie (2 keer) en Irene Paredes (1 doelpunt) scoorden. Bij de rust stond het nog 2-0.

Bekijk het doelpunt van Jana Coryn dankzij FFF TV:

Janice Cayman speelde de volledige wedstrijd voor Montpellier op bezoek bij Marseille. Montpellier won met 1-4. Montpellier heeft na 3 duels nog het maximum 9 op 9 net als Lyon, dat op zondag 24 september 2017 met maar liefst 9-2 won tegen Paris FC, het vroegere FC Juvisy!

In Duitsland won Tessa Wullaert, die na 61 minuten inviel voor Pernille Harder, met VfL Wolfsburg tegen FF USV Jena met 5-0. De Hongaarse Zsanett Jakabfi (2 keer) en Alexandra Popp (3 keer) slaagden erin te scoren tegen Justien Odeurs.

In Engeland mochten Julie Biesmans en Yana Daniëls debuteren bij Bristol City Women op bezoek bij Chelsea Ladies FC. Hun openingswedstrijd in de Engelse competitie FA WSL eindigde op een zware nederlaag voor de Belgian Red Flames. Het duel eindigde op 6-0. Julie Biesmans werd na 72 minuten vervangen, Yana Daniëls na 83 minuten. Lorca Van De Putte keek nog licht geblesseerd toe vanop de tribune!

Julie Biesmans, Lorca Van De Putte en Yana Daniëls bij Bristol City Women! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

In Spanje verloor Lisa Smellers met Villareal CF Feminino op de 3de speeldag in de Segunda Division Grupo 7 de thuiswedstrijd op de 3de speeldag tegen co-leider Sporting Club de Fútbol Plaza de Argel Femenino met 0-3.

Voor de Yellow Tigers, het Belgische nationale vrouwenvolleybalteam, is het EK in Azerbeidzjan na de 3de wedstrijd afgelopen. Zij verloren in Ganja ook hun derde wedstrijd tegen Servië met 3-1 nadat ze wel de eerste set hadden gewonnen (24-26). In de andere wedstrijd won Nederland tegen Tsjechië ook met 3-1.

Dit waren de uitslagen van zondag 24 september 2017 in groep D in Ganja:
Servië – België 3-1 (24-26, 25-20, 25-22, 25-21);
Nederland – Tsjechië 3-1 (25-21, 25-15, 21-25, 25-22);

De einstand in groep D is:
1. Servië 3-9 (9-1);
2. Nederland 3-6 (6-5);
3. Tsjechië 3-3 (4-7);
4. België 3-0 (3-9);

Servië is dus geplaatst voor de kwartfinales, Nederland en Tsjechië voor de tussenronde (of de play-offs) en België is uitgeschakeld!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share