Share

De 3de speeldag in de Super League was gespreid over vrijdag 22 en zaterdag 23 september 2017. Op vrijdagavond kon je terecht in Oud-Heverlee en in Tubeke om wedstrijden te zien, op zaterdag moest je naar Genk voor een duel in de Super League.

Opvallend was het eerste verlies voor landskampioen Standard, dat net als vorig seizoen verloor op bezoek bij OH Leuven, dat nog niet gescoord had dit seizoen. Het eerste competitiedoelpunt kwam er na een diepe bal van Britt Vanhamel richting Lore Asselberghs en haar voorzet werd in het centrum succesvol afgerond door Celien Guns (1-0, 27ste minuut). Zo was het eerste doelpunt van het seizoen meteen goed voor 3 punten voor OH Leuven!

In de revanche voor de bekerfinale 2017 won RSC Anderlecht thuis met ruime 5-2-cijfers tegen KAA Gent Ladies. Nog voor het halfuur was het duel al beslist dankzij een dubbel van Ella Van Kerkhoven (1-0 en 2-0) en een derde goal van Lenie Onzia (3-0). Chloë Vande Velde scoorde vervolgens knap tegen (3-1) maar nog voor de rust dikte Sarah Wijnants aan tot 4-1! In de tweede helft lukte Rachel Cuschieri al haar 3de goal voor vrouwelijk paars-wit terwijl Sheryl Merchiers ongewild een bal van Chloë Vande Velde in eigen doel deed belanden en zo de eindstand op het bord zette (5-2).

Op zaterdag 23 september 2017 won KRC Genk Ladies met ruime cijfers tegen KSK Heist. Sylke Calleeuw lukte haar eerste (meteen 3) goals van het seizoen. Henriette Awete zorgde voor een dubbel en ook Gwen Duijsters en Lore Vanschoenwinkel tekenden een doelpunt aan. Feest ook bij KSK Heist waar Charlotte Van Bavel voor het eerste competitiedoelpunt van het seizoen zorgde in een wedstrijd die op 7-1 eindigde!

Nu vrijdag 29 september 2017 wordt de volledige 4de speeldag afgewerkt met duels tussen OH Leuven en KSK Heist, de vrouwelijke Classico tussen Standard en RSC Anderlecht terwijl bekerhouder KAA Gent Ladies het ambitieuze KRC Genk Ladies ontvangt.

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 3de speeldag in de Super League:

OH Leuven – Standard 1-0 (rust: 1-0);
Doelpunt: 27′ Celien Guns 1-0.

Bekijk de volledige wedstrijd dankzij OHL TV:

RSC Anderlecht – KAA Gent 5-2 (rust: 4-1);
Doelpunten: 15′ Ella Van Kerkhoven 1-0, 19′ Ella Van Kerkhoven 2-0, 25′ Lenie Onzia 3-0, 37′ Chloë Vande Velde 3-1, 43′ Sarah Wijnants 4-1, 66′ Rachel Cuschieri 5-1, 67′ Sheryl Merchiers 5-2 owngoal.

Bekijk de hoogtepunten dankzij Christophe Evrard (RSCA TV):

KRC Genk Ladies – KSK Heist 7-1 (rust: 2-0).
Doelpunten: 2′ Sylke Calleeuw 1-0, 34′ Sylke Calleeuw 2-0, 48′ Henriette Awete 3-0, 53′ Charlotte Van Bavel 3-1, 55′ Henriette Awete 4-1, 63′ Sylke Calleeuw 5-1, 72′ Gwen Duijsters 6-1, 75′ Lore Van Schoenwinkel 7-1.

Bekijk enkele goals met dank aan Luc Calleeuw:

De stand na de 3de speeldag is:
1. RSC Anderlecht 3-9 (19-2);
2. KRC Genk Ladies 3-6 (10-3);
3. Standard 3-4 (8-3);
4. KAA Gent Ladies 3-4 (5-7);
5. OH Leuven 3-3 (1-4);
6. KSK Heist 3-0 (1-25).

Topschutters:

4 goals:
Lola Wajnblum (Standard), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Elke Van Gorp (RSC Anderlecht), Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht);

3 goals:
Rachel Cuschieri (RSC Anderlecht), Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies);

2 goals:
Noémie Gelders (Standard), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Henriette Awete (KRC Genk Ladies), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies);

1 goal:
Justine Blave (Standard), Charlotte Cranshoff (Standard). Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies), Davinia Vanmechelen (KRC Genk Ladies), Silke Leynen (KRC Genk Ladies), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Celien Guns (OH Leuven), Lenie Onzia (RSC Anderlecht), Chloë Vande Velde (KAA Gent Ladies), Charlotte Van Bavel (KSK Heist), Lore Vanschoenwinkel (KRC Genk Ladies).

Owngoals:
Petra Baldewijns (OH Leuven voor KAA Gent Ladies), Sheryl Merchiers (RSC Anderlecht voor KAA Gent Ladies).

Het programma voor de 4de speeldag op vrijdag 29 september 2017 om 19u30:
OH Leuven – KSK Heist (Korbeekdamstraat 42, Oud-Heverlee);
Scheidsrechter: Loïs Otte met als assistenten Ella De Vries en Sara Glazemaekers.

Standard – RSC Anderlecht (Stade Maurice Dufrasne, Sclessin);
Scheidsrechter: Véronique Geerts met als assistenten Bérengère Piérart en Denis Jacob.

Zie ook nog via:
Vrouwenteam.be

KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies (om 20u30, Eikstraat 85 A, Oostakker);
Scheidsrechter: Irmgard Van Meirvenne met als assistenten Viki De Cremer en Mario Baele.

Dit is het programma voor de 5de speeldag in de Super League op vrijdag 6 oktober 2017 om 20u:
KRC Genk Ladies – Standard;
RSC Anderlecht – OH Leuven;
Op zaterdag 7 oktober 2017 om 15 uur:
KSK Heist – KAA Gent Ladies;

Dit is het programma voor de 6de speeldag in de Super League op vrijdag 13 oktober 2017 om 20u:
KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht;
KAA Gent Ladies – OH Leuven (20u30);
Op zaterdag 14 oktober 2017 om 15 uur:
KSK Heist – Standard.

Volg de tussenstanden via:
Futbol24.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share