Share

Op zaterdag 30 september 2017 stond een deel van de 4de speeldag in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal op het programma. Ook in de tweede klasse A en B stonden duels gepland in het kader van de 4de speeldag en Belgian Red Flame Diede Lemey maakte haar debuut in de Italiaanse competitie!

Dit waren alle uitslagen:

Eerste klasse:
Svelta Melsele – Massenhoven 0-1;
DVC Eva’s Tienen – USGTH 2-5;
Kontich – Tongeren DV 4-2;
FW Diksmuide Merkem – VC Moldavo 3-0;
FWS Woluwe – SV Zulte Waregem 1-2;

PS: De duels KAA Gent Ladies B – SC Eendracht Aalst en Wuustwezel – Standard B zijn verplaatst naar zaterdag 18 november 2017!

USGTH is na 4 speeldagen alleen leider met het maximum van 12 op 12. SV Zulte Waregem volgt op 2 punten, FWS Woluwe, Massenhoven en Kontich hebben 3 punten achterstand op de koploper. Onderaan hebben VC Moldavo en DVC Eva’s Tienen na 4 duels nog geen punten!

Tweede klasse A:
USGTH B – SV Zulte Waregem B 4-1;
GFA Sinaai – Cerkelladies Brugge 2-1;
Dames VK Egem – KDC Ruddervoorde 6-1;
KSKV Zwevezele – Olsa Brakel 7-0;
KSV Sottegem – Maria-ter-Heide 0-1;
KAA Gent Ladies C – KSK Beveren (verplaatst naar 01/11/2017 om 16u);
Club Brugge bye.

Dames VK Egem is leider met het maximum van de punten (12 op 12). KSK Voorwaarts Zwevezele wordt 2de met 10 op 12. Club Brugge, dat vrij was, en KAA Gent Ladies C, dat zijn wedstrijd van de 4de speeldag op een latere datum speelt, staan op een 3de plaats met 9 op 9! Onderaan hebben KDC Ruddervoorde en KSK Beveren nog geen punten uit 3 duels!

Tweede klasse B:
FC Esperanza Pelt – ASE De Chastre 0-3;
Miecroob Veltem – E. Louwel 1-5;
KRC Genk Ladies B – Sterrebeek 5-0;
Sibret – KV Mechelen 2-3;
Standard C – RSC Anderlecht B 6-3;
VC Moldavo B – RFC Luik 2-0;
OH Leuven B – Tongeren B (verplaatst naar 18/11/2017 om 15u);

KRC Genk Ladies B is alleen leider met het maximum van de punten (12 op 12). OH Leuven B is 2de met 9 op 9. Ook Sterrebeek en KV Mechelen hebben 9 punten maar ze hebben ook al een wedstrijd verloren dit seizoen! Onderaan heeft Tongeren B nog geen punten uit 3 duels, Esperanza Pelt heeft 0 punten na 4 duels!

*Serie A Femminile – 1ste speeldag:
ASGM Verona – Fiorentina Women 1-1 (rust: 1-0)
Doelpunten: 27′ Sofia Kongouli 1-0 op strafschop, 90 + 5′ Danila Zazzera 1-1.

Eén van de eerste tussenkomsten van Diede Lemey in de Italiaanse competitie met AGSM Verona tegen kampioen Fiorentina! Foto (c) – Federico Fenzi/ Agsm Verona

Belgian Red Flame Diede Lemey, de ex-doelvrouw van DVK Egem en RSC Anderlecht, maakte haar debuut in de Italiaanse competitie. Ze stond de volledige wedstrijd in het doel bij haar nieuwe club Verona op de openingsspeeldag tegen de regerende landskampioen Fiorentina Women. Ze kwamen dicht bij de eerste overwinning want de bezoekers konden pas laat in de toegevoegde tijd de gelijkmaker scoren via de jonge belofte Danila Zazzera (1-1). Verona was voor het halfuur op voorsprong geklommen na een strafschopgoal van de Griekse spits Sofia Kongouli (1-0).

***Tine Schryvers maakte in de Zweedse Damallsvenskan het winnende doelpunt voor Kristianstads DFF thuis tegen Rosengard in een wedstrijd die op 2-1 eindigde!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Lees nog meer over AGSM Verona – Fiorentina Women:
AGSM Verona
en via:
Violanews – Fiorentina Women
en via:
Fiorentina

Share