Op de 12de speeldag in de eerste klasse in het weekend van 28 november 2015 kwam er geen verandering in de stand bovenaan. Zowel leider KAA Gent Ladies B als eerste achtervolger Standard B wonnen hun wedstrijd. SV Zulte Waregem klom wel naar de derde plaats!

Leider KAA Gent Ladies B haalde het met 4-2 tegen FWS Woluwe. De thuisploeg liep bij de rust uit tot 2-0 dankzij goals van Annelien Vangansbeke (1-0) en Amber De Priester (2-0). Jana Simons kon na de rust tegenscoren voor de bezoekers (2-1) maar via een strafschop van Jella Lauwens werd het 3-1. Dan lukte Carla Arbulu voor de tweede keer de aansluitingstreffer voor Fémina White Star Woluwe (3-2) maar een nieuwe succesvol omgezette strafschop van Jella Lauwens nam alle twijfel weg (4-2).

Eerste achtervolger Standard B ontving met DV Famkes Merkem, de derde in de stand. De bezoekers konden echter weinig inbrengen tegenover het beloftenteam van de vrouwelijke Rouches die domineerden van begin tot eind. Sarah Wijnants opende na een vrije trap de score (1-0) en nog voor de rust liep de score al op tot 3-0 na een dubbel van Zoë Van Eynde (eerst na een assist van Sarah Wijnants en vervolgens na een hoekschop). Even over het uur kopte Lotte Van Den Steen op aangeven van Charlotte Tison het vierde Luikse doelpunt tegen de netten (4-0). In het laatste kwartier was Sarah Wijnants vanop de linkerflank nog eens de aangever voor het vijfde doelpunt gescoord door Caroliena Wolters (5-0). Belgian Red Flame Imke Courtois, die recent in Het Nieuwsblad nog een interview had met Yannick Ferrera, de trainer van de mannelijke Rouches, speelde een helft bij het tweede vrouwenteam vooraleer ze vervangen werd door Lotte Van Den Steen.

SV Zulte Waregem bleef voor de zesde wedstrijd op rij ongeslagen. Thuis tegen RSC Anderlecht B won het met 4-0. Vrouwelijk Essevee kwam al vroeg op voorsprong met een mooi doelpunt van Athina Vercaemer (1-0, 7de minuut). Pas in de tweede helft volgden er nog meer goals van de thuisploeg. Eerst legde Jolien Van Melle in de zestien perfect terug op Ulrike De Frère voor de 2-0 (66ste minuut). Na een hoekschop die met het hoofd verlengd werd door Françoise Delcoigne tikte Charlien Ver Eecke de 3-0 tegen de netten (74ste minuut). Vervolgens bediende Joke Verlinde nog eens Athina Vercaemer die knap de 4-0-eindstand op het bord zette (85ste minuut). SV Zulte Waregem klom zo met een 16 op 18 naar de derde plaats!

Op vrijdagavond 27 november 2015 won Kontich de derby thuis tegen Lierse B dat nochtans de wedstrijd in een heel hoog temp aanvatte. Silke Leynen bracht de bezoekers dan ook verdiend op voorsprong (0-1). Nog voor de rust kon Lucinda Michez Kontich terug langszij brengen met een prachting afstandschot (1-1). Na de pauze was Kontich baas maar het was pas naar het einde van de wedstrijd toe dat het overwicht in doelpunten werd uitgedrukt. Lucinda Michez scoorde haar tweede goal van de avond (2-1), Jolien Lebegge zorgde bijna onmiddellijk nadien voor de 3-1 en Laura Van De Voorde scoorde het vierde doelpunt voor de thuisploeg en zette zo ook de eindstand op het bord!

VC Dames Eendracht Aalst kon geen vervolg breien aan het succes thuis tegen Standard B. Op bezoek bij Tongeren DV trof het wel de lat maar het kwam door de sterk opzittende thuisploeg nauwelijks aan voetballen toe. Na de rust kreeg Tongeren de betere kansen en het scoorde ook op een counter toen Gaelle Vozza alleen voor doel kwam en knap afwerkte (1-0). In het laatste kwartier hield de thuisploeg mede dankzij een goede tussenkomst van doelvrouw Anneke Wijnants stand. Door de winst kwam Tongeren op evenveel punten als Aalst, dat wel nog een wedstrijd te goed heeft.

Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage stond bij de rust tegen Massenhoven op voorsprong dankzij een strafschopdoelpunt van Laura Gorniak. Even over het uur lukte Marie Drezen de gelijkmaker en toen iedereen dacht dat beide teams met een puntendeling naar huis zouden gaan lukte Evelien Moonen nog de winnende treffer voor de bezoekers. Ook Massenhoven heeft nu evenveel punten als Aalst en Tongeren.

Het duel tussen Moldavo en het beloftenteam van OH Leuven was een avondwedstrijd waarin de bezoekers al in het eerste kwartier op voorsprong klommen via Irina Vandersmissen (0-1, 11de minuut). Op het halfuur lukte Jacqueline Van Velthoven de gelijkmaker voor de thuisploeg (1-1, 30ste minuut). Het zag er lang naar uit dat dit duel gelijk zou eindigden maar iets minder dan tien minuten voor het einde van de wedstrijd lukte Stephanie Van Elsen de winnende treffer voor de thuisploeg (2-1). Door deze overwinning deed Moldavo een goede zaak. Het sprong over USGTH naar de 11de plaats met nu 14 punten uit 12 duels, USGTH heeft als 12de 13 punten uit 12 duels. Lierse B bleef 13de met 6 punten uit 10 wedstrijden en OH Leuven B staat nog altijd laatste met 4 punten uit 12 wedstrijden.

Op zaterdag 12 december 2015 staat de laatste speeldag van de heenronde op het programma. Het weekend nadien worden nog twee inhaalwedstrijden gespeeld!

Dit waren alle doelpuntenmakers van de 12de speeldag op zaterdag 28 november 2015:

KAA Gent Ladies B – FWS Woluwe 4-2 (rust: 2-0);
Doelpunten: Annelien Vangansbeke 1-0, Amber De Priester 2-0, Jana Simons 2-1, Jella Lauwens 3-1 op strafschop, Carla Arbulu 3-2, Jella Lauwens 4-2 op strafschop.

USGTH – Massenhoven 1-2 (rust: 1-0);

Doelpunten: Laura Gorniak 1-0 op strafschop, 61′ Marie Drezen 1-1, 86′ Evelien Moonen 1-2.

SV Zulte Waregem – RSC Anderlecht B 4-0 (rust: 1-0);

Doelpunten: 7′ Athina Vercaemer 1-0, 66′ Ulrike De Frère 2-0, 74′ Charlien Ver Eecke 3-0, 85′ Athina Vercaemer 4-0.

Tongeren DV – VC Dames E. Aalst 1-0 (rust: 0-0);

Doelpunt: Gaelle Vozza 1-0.

Standard B – DV Famkes Merkem 5-0 (rust: 3-0);

Doelpunten: 20′ Sarah Wijnants 1-0, 40′ Zoë Van Eynde 2-0, 40′ Zoë Van Eynde 3-0, 62′ Lotte Van Den Steen 4-0, 77′ Caroliena Wolters 5-0.

Moldavo – OH Leuven B 2-1 (rust: 1-1);
Doelpunten: 11′ Irina Vandersmissen 0-1, 30′ Jacqueline Van Velthoven 1-1, 81′ Stephanie Van Elsen 2-1.

Al gespeeld op vrijdag 27 november 2015:

Kontich – Lierse B 4-1 (rust: 1-1);
Doelpunten: Silke Leynen 0-1, Lucinda Michez 1-1, Lucinda Michez 2-1, Jolien Lebegge 3-1, Laura Van de Voorde 4-1.