VfL Wolfsburg ontving op de 6de speeldag in Duitsland het terug naar de Bundesliga gepromoveerde Werder Bremen. Op papier een makkelijke opdracht maar het draaide toch even anders uit voor Tessa Wullaert en haar teamgenoten.

Tessa Wullaert lukte al vroeg in de wedstrijd het openingsdoelpunt en dat met het hoofd (1-0, 16de minuut) maar de bezoekers kwamen kort na de rust op gelijke hoogte via Lina Hausicke (1-1, 49ste minuut). De Deense Pernille Harder bracht VfL Wolfsburg even later opnieuw op voorsprong (2-1, 51ste minuut) maar Lina Hausicke bracht vier minuten later de 2-2 op het bord (55ste minuut). Pas in de 81ste minuut kon Pernille Harder de 3-2-eindstand vastleggen waardoor de 3 punten toch in Wolfsburg bleven. VfL Wolfsburg blijft zo eerste met evenveel punten als SC Freiburg (16 op 18) maar een beter doelpuntensaldo.

Voor Justien Odeurs was het met FF USV Jena geen plezante namiddag want tegen Bayern München werd het voor eigen publiek een ruime nederlaag. Het werd 0-5.

De stand na 6 speeldagen is:
1. VfL Wolfsburg en SC Freiburg 16 punten, 3. Bayern München 15, 4. 1.FFC Frankfurt 13, 5. SGS Essen 12, 6. Turbine Potsdam 10, 7. SC Sand 9, 8. Hoffenheim 6, 9. Werder Bremen 5, 10. FF USV Jena 1, 11. MSV Duisburg en 1.FC Köln 0 punten.

Op zaterdag 4 november 2017 speelt SC Freiburg de topper thuis tegen VfL Wolfsburg met aftrap om 13 uur. Justien Odeurs gaat op zondag 5 november 2017 met FF USV Jena op bezoek bij 1.FC Köln.

Bekijk de fotoreportage van Paul Dijkmans rond MSV Duisburg – SGS Essen via:
Fotopagina Paul Dijkmans

Bekijk de samenvatting van VfL Wolfsburg – Werder Bremen met het doelpunt van Tessa Wullaert met dank aan DFB TV: