Share

De 23ste editie van de prestigieuze Algarve Cup wordt een primeur voor de Belgian Red Flames. Het tornooi dat van 2 tot 9 maart 2016 in Portugal wordt gespeeld kent volgend jaar een kleinere uitgave want er zijn dit keer slechts acht deelnemers en ook de titelverdediger wereldkampioen Verenigde Staten zal niet van de partij zijn.

Deze zeven landen zijn wel mogelijk tegenstander van de Belgian Red Flames in dat oefentornooi in aanloop naar het EK-kwalificatieduel op bezoek bij Engeland: Brazilië, Canada, Denemarken, Ijsland, Nieuw-Zeeland, Rusland en het gastland Portugal. Het complete speelprogramma wordt later bekendgemaakt maar er worden dus zeker vier duels gespeeld.

De Belgian Red Flames komen intussen in december van dit jaar nog eens samen en krijgen daarbij ook een trainingsprogramma voor de maanden december en januari mee terwijl ze ook nog onder begeleiding van de physical coach Cédric Lehance, de bondscoach Ives Serneels of assistant-coach Tamara Cassimon kunnen trainen in Leuven of in één van de andere centra van Basic Fit. In de derde week van januari 2016 is er een volgende training gepland met ook fysische en medische testen. Het eerstvolgende oefenduel wordt dan op woensdag 2 maart 2016 in Portugal gespeeld.

Voor meer over de 23ste editie van de Algarve Cup:
Website FPF

Voor nog meer over het duel België – Servië:

Vrouwenteam.be

Share