Share

De herfstvakantie werd door de KBVB gebruikt om de Belgian Red Flames U16 een interessant dubbel oefenduel in Tubeke tegen de leeftijdsgenoten uit Noorwegen te laten spelen.

Nadat het eerste duel op woensdag 1 november 2017 op 1-1 eindigde na doelpunten van Emilie Libakken Osteras voor Noorwegen (0-1, 51ste minuut) en van Liesbeth Maes (1-1, 80′ + 3′ minuut) was het uitkijken wat het resultaat zou worden van het tweede onderlinge duel.

Korte tijd na de persconferentie van Roberto Martinez waarin de bondscoach de namen bekendmaakte voor de oefenduels van de Rode Duivels op weg naar het WK 2018 in Rusland thuis tegen Mexico en Japan (zowel Laurent Depoître, Adnan Januzaj en … Radja Nainggolan vieren hun terugkeer!) mochten de Belgian Red Flames U16 aftrappen onder een warm herfstzonnetje.

Beide teams staan netjes naast mekaar voor de volksliederen in Tubeke! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

In het begin van de eerste helft ging een voorzet van Andrea Sivertsen Broholm tegen de paal terwijl korte tijd later aan de overkant ook Hanne Helinx (RSC Anderlecht) met een afstandschot de lat trof van het doel dat verdedigd werd door Sunniva Skoglund. Deze laatste toonde zich ook sterk op haar lijn toen ze een Belgische kopbal uit haar doel hield. Bij de rust stond het nog altijd 0-0.

Het Noorse elftal U16 dat aan de 2de oefenwedstrijd in Tubeke begon! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Na de pauze en enkele wissels leek het team van bondscoach Tamara Cassimon eerst te gaan scoren maar het was Ingrid Lovise Jastad die na 52 minuten een hoekschop vanop rechts van Elise Anensen Vindheim tegen de touwen kopte (0-1). De Belgian Red Flames U16 lieten het hoofd echter niet hangen en ze gingen op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook na een mooie assist van de ingevallen Jarne Teulings naar de ook al ingevallen Hannah Eurlings die mooi voorbij de bezoekende doelvrouw dribbelde en de bal vervolgens netjes in het doel trapte (1-1, 66ste minuut). De score veranderde daarna niet meer zodat ook het tweede duel op een 1-1-gelijkspel eindigde.

De Belgian Red Flames U16 vlak voor hun tweede oefenduel tegen Noorwegen! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict



Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Bekijk de lijst van 28 Rode Duivels voor de oefenduels tegen Mexico en Japan op weg naar het WK 2018 in Rusland:
KBVB

Share