In de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal mocht K. Kontich FC op de 8ste speeldag als leider Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage ontvangen, het team dat in de eerste weken van het nieuwe seizoen het langst het maximum van de punten had maar inmiddels was teruggezakt naar de 3de plaats. Vrouwenteam TV was aanwezig op deze affiche waar ex-Belgische jeugdinternational Lucinda Michez, pas 22, haar debuut maakte als coach van het eerste elftal omdat de hoofdtrainer er niet bij kon zijn.

Kontich wou die leidersplaats uiteraard klank bijzetten terwijl de bezoekers uit Saint-Ghislain erop gebrand waren het thuisverlies van de 7de speeldag tegen FWS Woluwe (1-2) recht te zetten. Het leverde een boeiend duel op.

U kan de samenvatting van Kontich – USGTH Ladies bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Door het thuisverlies
na doelpunten van Anaïs Autem (0-1, 83ste minuut) en van Laura Gorniak (0-2, 86ste minuut) zag Kontich de tegenstander van deze zaterdag 4 november 2017 in de stand over zich springen. Beide teams hebben nu evenveel punten 16 maar USGTH Ladies heeft met 19-13 tegenover 18-15 voor Kontich het betere doelpuntensaldo. Eerste achtervolger Massenhoven kon niet profiteren van het verlies van Kontich want het verloor zelf op bezoek bij FWS Woluwe met 1-0 na een doelpunt van Lies Tambeur net voor het uur wedstrijd (1-0, 58ste minuut).

Op de 9de speeldag ontvangt USGTH Ladies op zaterdag 11 november 2017 om 15 uur Tongeren DV terwijl Kontich op hetzelfde moment op bezoek gaat bij Massenhoven.