Share

De 60ste verjaardag van het EK Voetbal bij de mannen zal in 2020 meer dan waarschijnlijk aan België voorbijgaan maar wie weet valt er dan voor het eerst een finale in het Europese vrouwenvoetbal te beleven in ons land?

De UEFA heeft immers de intentieverklaringen ontvangen van 3 steden en stadions waar die finale zal gespeeld worden. Daar is verrassend genoeg België bij met de stad Luik en het Maurice Dufrasne stadion (beter gekend als Sclessin) van Standard. De andere kandidaten zijn Wenen (met de Austria Arena, het nieuwe stadion van Austria Wenen dat pas in juni 2018 klaar zal zijn) en Moskou (met de Arena Khimki, het stadion van Dinamo Moskou).

De deadline om zich kandidaat te stellen was 31 oktober 2017. De intentieverklaringen zijn echter niet bindend. Het einddossier voor de kandidatuur moet klaar zijn op 1 maart 2018. Het Uitvoerend Comité van de UEFA zal een beslissing over waar de finale uiteindelijk plaats zal vinden bekendmaken in juni 2018!

Aangezien het stadion van Benfica in Portugal en het Atatürk Olympisch Stadion in Istanbul kandidaat zijn voor de finale van de UEFA Champions League bij de mannen in 2020 zal dus ook dat jaar de vrouwenfinale van de belangrijkste Europese beker (de finale van de UWCL) net als in 2019 al losgekoppeld zijn van de mannenfinale! In 2019 gaat de UWCL-finale immers door in Boedapest en die van de mannen in Madrid terwijl in 2018 Kiev nog de lokatie zal zijn voor beide finales!

Voor de volledigheid
ook nog meegeven dat de kandidaten voor de finale van de UEFA Europa League 2020 voorlopig komen uit Polen met de Arena Gdańsk in Gdańsk en Portugal met het Estádio do Dragão in Porto.

Lees over de Austria Arena van Wenen:

Der Standard

Lees over het artikel van de intentieverklaringen voor de Europese finales 2020:
UEFA.com

PS: Het nieuw te bouwen Eurostadion in Brussel was normaal gezien de thuishaven voor de Rode Duivels tijdens het EK 2020 maar aangezien het weinig waarschijnlijk is dat dit stadion er nog komt moet de KBVB misschien toch maar eens mikken op een UWCL-finale in 2020 of het EK Vrouwenvoetbal in 2021!

Share