Zowel Tessa Wullaert als Janice Cayman hebben zich met hun respectievelijke clubs VfL Wolfsburg en Montpellier geplaatst voor de kwartfinales van de UEFA Women’s Champions League op weg naar de finale 2018 in het Oekraïnse Kiev!

Nadat Ilaria Mauro de Italiaanse kampioen Fiorentina al in de 2de minuut op voorsprong had gebracht scoorde de Belgische Gouden Schoen 2 keer rond het halfuur (1-1, 30ste minuut met een strafschop in 2 keer en 2-1, 32ste minuut met een kopbal) om haar club de rust met een voorsprong te doen ingaan. Via Precillia Rinaldi (2-2, 60ste minuut) werd het zelfs 2-2 maar de Ijslandse Sara Björk Gunnarsdottir zorgde vervolgens met een knap schot met rechts in de hoek opnieuw voor een Duitse voorsprong (3-2, 71ste minuut). Via een kopbal van Ellie Jade Brazil werd het uiteindelijk nog 3-3 in VfL Wolfsburg – Fiorentina. Een mooi resultaat voor de Italiaanse club dat wel de thuiswedstrijd met 0-4 had verloren! VfL Wolfsburg plaatste zich dus voor de kwartfinales!

Bekijk de video met de hoogtepunten van VfL Wolfsburg – Fiorentina met dank aan VFL TV:

Montpellier, het team van Janice Cayman die de volledige wedstrijd speelde, had minder moeite met Brescia in de thuiswedstrijd dan op Italiaanse bodem. Na de 2-3-winst in de heenwedstrijd werd er ook nu gewonnen. Met goals van Anouk Dekker (19de minuut), Sofia Jakobsson (25ste minuut), Katrine Veje (37ste minuut), Sandie Toletti (67ste minuut), Marie-Charlotte Léger (81ste minuut) en Virginia Torrecilla (85ste minuut) werd het dit keer maar liefst 6-0! Brescia eindigde het duel met 10 na een dubbele gele kaart en dus rood voor de na 65 minuten voor Mónica Mendes ingevallen Tecla Pettenuzzo. De kaarten vielen in de 70ste en 74ste minuut!

Bekijk de goals uit Montpellier – Brescia dankzij L’Equipe TV:

Titelverdediger Olympique Lyonnais nam voor de 2de keer makkelijk afstand van BIIK Kazygurt uit Kazachstan. Met goals van Amel Majri (12de minuut), van Delphine Cascarino (73ste minuut), een triple van Camille Abily (43ste, 69ste en 83ste minuut) en een kwartet goals van de Noorse Ada Hegerberg (32ste, 36ste, 47ste en 60ste minuut op strafschop) werd het maar liefst 9-0 in het Stade Groupama Training Center in Décines-Charpieu. In Kazachstan werd het eerder al 0-7 voor de viervoudige winnaar van de UWCL!

Na de 1-1 in de heenwedstrijd op bezoek bij Sparta Praag won het Zweedse Linköping de terugwedstrijd voor eigen publiek met 3-0 dankzij doelpunten van Lina Hurtig (18de minuut), Kristine Minde (78ste minuut) en Nicoline Sørensen (86ste minuut). Linköping speelt in maart van volgend jaar de kwartfinale!

Ook Chelsea plaatste zich bij de laatste acht. Nadat het thuis al met 3-0 won tegen Rosengard na goals van Francesca Kirby (33ste minuut), Ramona Bachmann (66ste minuut) en Gilly Flaherty (73ste minuut) won het nu ook op Zweedse bodem met 0-1 dankzij een doelpunt van Ji So-Yeon in de 53ste minuut!

Bekijk de video met de hoogtepunten van dit duel dankzij Chelsea TV:

FC Barcelona bleef bescheiden in de terugwedstrijd tegen het Litouwse Gintra. Na de 0-6 in de heenwedstrijd vielen er dit keer slechts 3 goals dankzij Alexia Putellas (35ste minuut), Toni Duggan (44ste minuut) en een owngoal van Ana Alekperova (76ste minuut). Lieke Martens staat dus met Barça in de kwartfinales!

Bekijk de goals uit dit duel dankzij Barça TV:

Op donderdag 16 november 2017 zijn er nog 2 returns in de achtste finales:
Slavia Praag – Stjarnan (heen: 2-1);
Manchester City – LSK Kvinner (heen: 5-0);

U kan de tussenstanden van die wedstrijden volgen via:
UEFA.com – UWCL

De loting voor de kwart- en de halve finale is op vrijdag 24 november 2017! De finale is op donderdag 24 mei 2018 in Kiev!