De Belgische Gouden Schoen Tessa Wullaert was tijdens de week 2 keer succesvol voor haar club VfL Wolfsburg in de UEFA Women’s Champions League thuis tegen het Italiaanse Fiorentina. Ook op de 9de speeldag in de Duitse Bundesliga lukte ze opnieuw een doelpunt en dat op bezoek bij SGS Essen!

De Poolse Ewa Pajor opende de score voor VfL Wolfsburg op bezoek bij SGS Essen! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

VfL Wolfsburg maakte er in het stadion van Essen een gezondheidswandeling van. Na 13 minuten bediende de Zwitserse Lara Dickenmann de Poolse Ewa Pajor, die dribbelde naar binnen en besloot met rechts in doel (0-1, 13de minuut). Nog voor het halfuur dribbelde Tessa Wullaert enkele tegenstanders en gaf de bal op rechts naar Noelle Maritz. De Zwitserse international legde de bal knap terug op de Belgische Gouden Schoen en die besloot met links mooi in doel voorbij Lisa Weiss voor haar 2de competitiedoelpunt van het seizoen (0-2, 28ste minuut). In de tweede helft mocht Alexandra Popp dan een vrije trap nemen vanop rechts. De bal ging richting Pernille Harder die mooi verder kopte naar Sarah Björk Gunnarsdottir en de captain van het nationale vrouwenteam van Ijsland kopte de 0-3 tegen de netten (57ste minuut). Na 66 minuten mocht Tessa Wullaert naar de kant. De Hongaarse Zsanett Jakabfi kwam in haar plaats maar nog was het niet gedaan want op vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd onderschepte Lara Dickenmann de bal links op het middenveld. Via Pernille Harder ging het naar Vanessa Bernauer die uiteindelijk Alexandra Popp alleen voor doel zette waarna de Duitse international alleen voor doelvrouw Lisa Weiss met links het vierde doelpunt van de bezoekers tegen de netten trapte (0-4, 85ste minuut). Een winst met een leuke smaak voor VfL Wolfsburg want op hetzelfde moment verloor leider SC Freiburg thuis met 0-3 tegen 1.FFC Frankfurt. Na goals van Kathrin Hendrich (2de goal van het seizoen) (0-1, 40ste minuut), Kumi Yokoyama (0-2, 72ste minuut) en Jackie Groenen (3de competitiegoal van het seizoen) (0-3, 82ste minuut). VfL Wolfsburg springt zo over SC Freiburg naar de leiding van het klassement.

Kathrin Hendrich zette 1.FFC Frankfurt op weg naar winst op bezoek bij leider SC Freiburg! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Bayern München, dat thuis met 4-1 won tegen Werder Bremen met 2 doelpunten van Mandy Islacker, een kopbalgoal van Jill Roord (3de competitiegoal van het seizoen) en eentje van Jovana Damnjanovic heeft net als VfL Wolfsburg 22 punten uit 9 duels maar het doelpuntensaldo, dat op het einde van de rit de doorslag geeft, is net minder goed dan dat van het team van de Belgische Gouden Schoen Tessa Wullaert (25-5 tegen 26-5).

Justien Odeurs en FF USV Jena kennen een moeilijk seizoen in de Bundesliga! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Terwijl het Tessa Wullaert momenteel voor de wind gaat bij VfL Wolfsburg dan loopt het seizoen minder vlot voor Justien Odeurs, de doelvrouw van de Belgian Red Flames.
Met haar club FF USV Jena hield ze lang stand op bezoek bij SC Sand, de verliezende bekerfinalist van de voorbije 2 jaar. Het geluk leek zelfs aan hun zijde te staan want de Braziliaanse Leticia Santos de Oliveira trof de lat (57ste minuut) en Anne Van Bonn mikte een strafschop tegen de paal (73ste minuut) maar in de 83ste minuut lukte de Bosnische Milena Nikolić dan toch het enige doelpunt van de wedstrijd waardoor FF USV Jena al voor de 8ste keer dit seizoen verloor! FF USV Jena staat nu 11de op een degradatieplaats met 1 punt op 27. Het doet nog net beter dan MSV Duisburg dat het met 0 op 27 moet stellen!

12.MSV Duisburg 9-0 (4-14);

De 10de speeldag is pas voor zondag 10 december 2017. Dan gaat FF USV Jena op bezoek bij SC Freiburg terwijl VfL Wolfsburg op maandag 11 december 2017 thuis de topaffiche speelt tegen Bayern München met aftrap om 18 uur! Een week eerder op zondag 3 december 2017 gaat VfL Wolfsburg in de achtste finales van de Duitse beker op bezoek bij BV Cloppenburg. FF USV Jena speelt dan uit bij 1.FC Saarbrücken!

Bekijk de video met de hoogtepunten in SGS Essen – VfL Wolfsburg met dank aan DFB TV: