Wendie Renard, de captain van het Franse nationale vrouwenvoetbalteam en van OL Féminin is ook ambassadrice voor de stad Lyon rond het EK 2016. Net als tal van andere persoonlijkheden, ex-spelers, analysten en trainers reageerde zij op de loting bij collega Yohann Hautbois van L’Equipe en ze had het zelfs even over de Rode Duivels.

“We hebben een evenwichtige loting gekregen wat betreft de wedstrijden in Lyon met de mogelijkheid op een achtste finale met Frankrijk als ze eerste eindigen. België – Italië, dat is ook niet slecht een duel tussen het land dat eerste staat op de FIFA-wereldranglijst dat bovendien over heel wat talent beschikt naar het voorbeeld van Eden Hazard, en Italië, een team dat altijd goed in de organisatie speelt. Portugal-Hongarije, dat is misschien een wedstrijd die op het eerste zicht niet meteen het grote publiek aanspreekt maar veel mensen gaan er op af komen om Cristiano Ronaldo te zien, ikzelf als allereerste, zo zegt ze met een luide lach! Ik ben heel blij om straks een wedstrijd met een van de beste spelers ter wereld te mogen meemaken.”

Op zondag 13 december 2015 speelde ze met Lyon overigens het eerste duel van de terugronde thuis tegen VGA Saint-Maur. Na het scoreloze gelijkspel vorige week op bezoek bij Montpellier won OL Féminin dit thuisduel met 8-1. Wendie Renard scoorde de 6-0 even over het halfuur vanop ode strafschopstip. De andere goals werden gemaakt door de Noorse Ada Hegerberg (3 waarmee ze haar totaal op 20 voor dit seizoen bracht), een dubbel van Camille Abily, eentje van de Japanse ex-wereldkampioene Saki Kumagai op strafschop en eentje van Lotta Schelin. Déborah Nogbou scoorde de eerreddende treffer twintig minuten voor tijd (7-1) nadat het bij de rust al 7-0 stond. In de toegevoegde tijd lukte Ada Hegerberg haar derde van de namiddag!

Nog in Frankrijk won Belgian Red Flame Janice Cayman met Juvisy thuis tegen Saint-Etienne 2-1. Janice werd bij de rust vervangen. Montpellier won de derby thuis tegen Nïmes met 1-0 en ook PSG won op bezoek bij Rodez met 0-1. Lyon blijft leider met 46 punten uit 12 duels, Montpellier volgt op 2 punten, PSG op 3 en Juvisy op 9 punten van de leider.