Share

Tessa Wullaert groeide in 2017 uit tot het gezicht van het Belgische vrouwenvoetbal. Ze won als eerste speelster in België de Gouden Schoen, ze werd met haar club VfL Wolfsburg voor het eerst landskampioen in Duitsland en ze speelde voor de allereerste keer een EK-eindronde op het hoogste niveau. Verder stuurde ze een tweet de wereld in richting Rode Duivels rond het thema ‘Equal play, equal pay’ en ze werd meter van de Special Olympics. Op zaterdag 23 december 2017 noteerden we dan dat ze op een 38ste plaats uitkwam in de jaarlijkse reeks ‘de 100 Belgen van het jaar’ van Het Laatste Nieuws!

Tessa Wullaert aan de bal voor VfL Wolfsburg tijdens de finale van de Duitse beker in 2017! Met die club wil ze in 2018 de UWCL winnen! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Tessa Wullaert lukte op haar eerste EK ook nog een fantastisch doelpunt tegen de latere Europese kampioen Nederland en als Belgian Red Flame heeft ze nog altijd meer doelpunten gemaakt voor het nationale team dan Romelu Lukaku voor de Rode Duivels. De spits van Manchester United kwam bij ‘de 100 Belgen van het jaar’ op de 34ste plaats uit. Hem moet ze daar dus voorlopig nog laten voorgaan maar ze wist ondertussen toch al een flink aantal bekende gezichten achter haar te houden. Trainer van KAA Gent en RSC Anderlecht Hein Vanhaezebrouck (93ste), recordinternational bij de Rode Duivels Jan Vertonghen (91ste), de coach die Kameroen naar de Afrikaanse titel leidde Hugo Broos (84ste), doelman van Chelsea en de Rode Duivels Thibaut Courtois (82ste), Thomas Buffel van KRC Genk (74ste), Jan Mulder (67ste) en verder ook nog zangeres Coely (89ste), ex-voetbalster Goedele Liekens (80ste), weervrouw en stichtend lid van het “Climate Action Leadership Network” Jill Peeters (56ste), redactrice Dalilla Hermans (52ste), DJ’s Dimitri Vegas & Like Mike (50ste), wielrenner Tom Boonen (49ste), dokter en politica Maggie De Block (48ste), schrijfster Griet Op de Beeck (39ste). Ook enkele topsporters die bij de verkiezing voor Sportvrouw van het jaar meer punten haalden dan de 215 die Tessa Wullaert als 8ste in de eindstand veroverde krijgen hier het nakijken. Zeilster Evi Van Acker (daar 7de) eindigde bij Het Laatste Nieuws op een 72ste plaats, basketfenomeen Emma Meesseman (daar 3de) is hier 69ste en wielrenster Sanne Cant (daar 6de) is hier 46ste.

Tessa Wullaert aan de bal voor de Belgian Red Flames in Penafiel tijdens het WK-kwalificatieduel tegen Portugal! Op weg naar Frankrijk 2019? Dat is in elk geval de doelstelling! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Tessa Wullaert zegt in een reactie daarop op pagina 18 van Het Laatste Nieuws in een gesprek met collega Pieter Jan Calcoen o.a. dat het Belgische vrouwenvoetbal het plafond nog niet bereikt heeft. Zelfs wil ze altijd meer en hoopt ze in 2018 op een nieuwe Gouden Schoen, een kwalificatie met de Belgian Red Flames voor het WK 2019 in Frankrijk en het winnen van de UEFA Women’s Champions League met VfL Wolfsburg!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Voor meer over VfL Wolfsburg ga naar:
Vrouwenteam.be

Share