Op de 12de speeldag in 2de klasse mochten we in de A-reeks al de herfsttitel van Club Brugge noteren terwijl in de B-reeks het beloftenteam van Tongeren voor het eerst won!

Club Brugge won op bezoek bij SV Zulte Waregem met het kleinste verschil 0-1 dankzij een doelpunt van Barbara Lezy (0-1, 71ste minuut). Eerste achtervolger KSKV Zwevezele kwam niet in actie terwijl Dames VK Egem niet wist te profiteren van deze situatie en niet verder kwam dan een 3-3-gelijkspel op bezoek bij Cerkelladies Brugge. Via Ellen Stichelbaut kwamen de bezoekers op voorsprong (0-1, 14de minuut) maar Cerkelladies maakte gelijk vlak voor het halfuur dankzij Delphine Caron (1-1). Via Charlotte Laridon liep Egem dan uit (1-2, 48ste en 1-3, 61ste minuut) maar een dubbel van Kimberly Ramandt (2-3, 69ste en 3-3, 82ste minuut) zorgde uiteindelijk voor een gelijkspel!

Het beloftenteam van Union Saint-Ghislain was het enige team dat in deze reeks thuis wist te winnen op deze speeldag. Het stuurde KAA Gent Ladies C naar huis met een doelpunt verschil. Camille Lecocq scoorde de 1-0 in de 88ste minuut!

KSV Sottegem na de winst op bezoek bij GFA Sinaai! Foto – (c) KSV Sottegem/GEL

In alle andere duels noteerden we overwinningen voor de bezoekers. Via Lenny Oerlemans (0-1, 40ste minuut) en Stephanie Ehlen (0-2, 77ste minuut) won Maria-ter-Heide op bezoek bij KSK Beveren. Ruddervoorde won na goals van Chelsey Vanhooren op strafschop (0-1, 32ste minuut), Julie Meseure (1-2, 68ste minuut), Magali Boi (1-3, 82ste minuut) en Kelly Maene (1-4, 86ste minuut) uiteindelijk ruim in en tegen Olsa Brakel waarvoor Emma De Clercq de 1-1 lukte. KSV Sottegem tenslotte haalde het met 0-2 op bezoek bij GFA Sinaai na goals van Nele Cortvriend (0-1, 57ste minuut) en van Zoe Herregodts (0-2, 71ste minuut).

13.KSK Beveren 11-3 (5-46).

Dit is het programma voor de 13de speeldag in 2de klasse A op zaterdag 16 december 2017:
Maria-Ter-Heide bye

***In de 2de klasse B boekte het beloftenteam van Tongeren de eerste overwinning van het seizoen. In de Limburgse derby zette de rode lantaarn Esperanza Pelt opzij met 3-1 nadat de bezoeekers al in de 6de minuut op voorsprong kwamen via Tessa Vandenboer (0-1). Maar nog voor het kwartier stonden de bordjes in evenwicht na een strafschopdoelpunt van Kayleigh Rigo (1-1, 13de minuut). In de 2de helft zorgden Elisa Florio (2-1, 63ste minuut) en Leila Huynen (3-1, 72ste minuut) voor de eindstand!

In deze reeks waren er verder ook thuisoverwinningen voor Eendracht Louwel, het beloftenteam van OH Leuven en voor KV Mechelen. Louwel won tegen Moldavo na goals in het laatste kwartier van Cynthia Ramakers 1-0 (77ste minuut), Sharon Lemmens (2-0, 81ste minuut) en Ann Schrijvers (3-0, 88ste minuut). OH Leuven B scoorde eveneens 3 keer tegen Standard B via Jarne Teulings (1-0, 20ste minuut), Jana Janssens op strafschop (2-0, 26ste mnuut) en Stefanie Deville (3-0). Alle doelpunten vielen in de eerste helft waarin de bezoekende doelvrouw ook nog een tweede strafschop van Jana Janssens wist tegen te houden. KV Mechelen scoorde thuis 6 keer tegen Veltem. De goals kwamen op naam van Shari Nijs (1-0, 9de minuut), Laura Baetens (2-0, 23ste minuut), Inge Heiremans (3-0, 56ste minuut), een dubbel van Aike Reijniers (4-0, 81ste en 5-0, 88ste minuut) en tenslotte Ashley Faith Hall (6-0, 90ste + 1′ minuut).

In het duel tussen RFC Luik en ASE de Chastre was er geen scheidsrechter aanwezig en vielen er het meeste goals namelijk 7. Noémie Gelders van Standard was voor de gelegenheid scheidsrechter! De thuisploeg stond al na 10 minuten op voorsprong na een goal van Céline Verdonck (1-0) maar via Stéphanie Jubary stond het bij de rust gelijk (1-1, 23ste minuut). Na de pauze liep RFC Luik tot 3-1 uit na goals van Sophie Gaillard (2-1, 50ste minuut) en van Justine Gomboso (3-1, 51ste minuut). Stéphanie Jubary milderde net na het uur tot 3-2 (62ste minuut) waarna de bezoekers via Elisabeth Mariscal Diaz zelfs op gelijke hoogte kwamen (3-3, 75ste minuut). Met haar 3de goal van de namiddag zorgde Stéphanie Jubary voor de uitoverwinning van Chastre (3-4, 81ste minuut)!

Ook het beloftenteam van RSC Anderlecht won uit op Sterrebeek. Heleen Jaques, terug van revalidatie, lukte de 0-1 (17de minuut) maar via Paulien Stas werd het kort na de rust 1-1 (50ste minuut). De Russische Kathya Gokhman zorgde met 2 goals voor de winst voor paars-wit (1-2, 63ste en 1-3, 77ste minuut).