Share

Tessa Wullaert, de eerste vrouwelijke Belgische Gouden Schoen, is na de voorbije stage met de Belgian Red Flames vanaf woensdag 24 januari 2018 met haar club VfL Wolfsburg op trainingskamp in Portugal.

Het voorbije weekend oefenden de Belgian Red Flames nog tegen KAA Gent Ladies in een onaangekondigde wedstrijd die met 5-0 gewonnen werd. Naast een dubbel van Jana Coryn (Lille OSC) en een doelpunt van Jassina Blom (FC Twente) lukte ook Tessa Wullaert 2 goals! Dat is uiteraard goed voor het vertrouwen vlak voor de afreis naar de stage met haar club die tot en met zondag 4 februari 2018 gepland is. Coach Stephan Lerch beschikt in die voorbereiding op de tweede helft van het seizoen waarbij naast de verdediging van de landstitel en de beker ook het veroveren van de UEFA Women’s Champions League een doel is over 27 speelsters!

Coach Stephan Lerch beschikt over 27 speelsters in Portugal voor de voorbereiding op de 2de helft van het seizoen in Duitsland! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Tijdens de trainingsweek in Portugal is er ook een oefenwedstrijd voorzien op woensdag 31 januari 2018 om 16 uur plaatselijke tijd tegen de Spaanse eersteklasser Sporting Huelva. Het volgende duel met inzet voor Tessa Wullaert en VfL Wolfsburg is dan op zondag 11 februari 2018 om 14 uur op bezoek bij Cloppenburg BV, een club uit de 2de Duitse Bundesliga. Het eerste competitieduel van VfL Wolfsburg in de Bundesliga zelf is eveneens op verplaatsing en dat op zondag 18 februari 2018 om 17 uur in en tegen SGS 1899 Hoffenheim! Een wedstrijd die rechtstreeks te bekijken zal zijn via Sport 1, Telekom Sport en DFB-TV. In de maand maart 2018 begint dan de weg naar de finale van de UEFA Women’s Champions League met een dubbele ontmoeting in de kwartfinale tegen SK Slavia Praag (thuis op donderdag 22 maart 2018 om 18u met een terugwedstrijd in Praag op woensdag 28 maart 2018). De finale van de UWCL is dit jaar in Kiev op donderdag 24 mei 2018!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share