Share

Davinia Vanmechelen, die de voorbije zomer de overstap maakte van 20-voudig landskampioen Standard naar KRC Genk Ladies, tekende op woensdag 31 januari 2018 een profcontract bij het Franse Paris Saint-Germain.

Foto – (c) PSG

Het gaat dus bijzonder snel in de voetbalcarrière van Davinia Vanmechelen. Geboren op 30 augustus 1999 stak ze in het seizoen 2015-16 de neus aan het venster met een opmerkelijke start bij Standard o.a. ook in de UEFA Women’s Champions League tegen titelverdediger 1.FFC Frankfurt. Daar in Angleur speelde ze kampioen met het beloftenteam in eerste klasse terwijl ze ook met het team uit de Super League de Belgische landstitel won. In het najaar van 2016 volgde haar debuut bij de Belgian Red Flames onder leiding van Ives Serneels en ze scoorde ook al heel snel haar eerste doelpunt voor de nationale ploeg, een knappe goal in het Stade Leburton van Tubeke tegen Denemarken op maandag 28 november 2016.

Alhoewel ze misschien zelf nog twijfelde stond toen al vast dat ze als ze blessurevrij bleef ook het EK 2017 met België in Nederland zou meemaken, op het veld dit keer. In 2016 was ze immers nog gewoon ballenraapster op het EK bij de mannen in Frankrijk. In de Belgische competitie viel Davinia Vanmechelen verder op door haar explosiviteit waardoor meerdere tegenstanders wel eens verrast werden. In 2017 volgde een tweede landstitel op rij met de vrouwelijke Rouches en de Sparkle-trofee Belofte van het jaar! Ook op UEFA Women’s Euro 2017 maakte ze met haar invalbeurten een goeie indruk bij de internationale media en clubcoaches waaronder Patrice Lair van PSG.

De voorbije zomer zette Davinia Vanmechelen dan vanwege een job als kleuterjuf op school in combinatie met voetbal eigenlijk een stapje terug.
Ze ging voetballen voor KRC Genk Ladies, dat wel de ambitie had om met dit talent in de rangen verder te groeien naar de top van het Belgische vrouwenvoetbal. Halfweg het seizoen kreeg Davinia Vanmechelen echter een niet te weigeren voorstel van Paris Saint-Germain, een van de best betalende clubs in het internationale vrouwenvoetbal. Sinds het begin van dit seizoen mikt PSG Féminine immers ook op de jeugd om de concurrentie met het ongenaakbaar lijkende Olympique Lyonnais, dat inmiddels al 4 keer de UWCL won en in Frankrijk al 11 jaar op rij landskampioen werd en 6 seizoenen op rij de beker won, aan te gaan. In dat kader is het aanwerven van de 18-jarige talentvolle Davinia Vanmechelen natuurlijk een bijzonder goed overwogen en sterke zet. Davinia Vanmechelen tekende voor 2,5 jaar bij PSG.

Nog melden dat PSG onlangs afscheid nam van Shirley Cruz Trana, international bij Costa Rica. De 32-jarige middenvelder, die sinds 2012 bij de club uit de Franse hoofdstad was, koos in navolging van de Braziliaanse Cristiane op het eind van vorig seizoen voor een financieel lucratief avontuur in China. Cruz komt voortaan uit voor Jiangsu Suning FC. Davinia Vanmechelen is overigens niet de enige aanwinst tijdens deze wintermercato bij PSG. Ook de Noorse Andrine Hegerberg (de zus van Ada die bij Lyon speelt) en Paulina Dudek komen het vrouwenvoetbalteam van PSG versterken! Zij speelden meest recent voor Birmingham City Ladies in Engeland en Medyk Konin in Polen!

Lees nog meer over de transfer via:
PSG

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share