Share

Koen De Brabander is niet langer Secretaris-Generaal van de KBVB. Hij heef top vrijdag 2 februari 2018 beslist om zijn mandaat met onmiddellijke ingang ter beschikking te stellen. Koen De Brabander maakte deze beslissing bekend tijdens een onderhoud met Bondsvoorzitter Gérard Linard.

Koen De Brabander bekleedde de functie van secretaris-generaal sinds 1 november 2016 en hij zette zich vooral in voor een verdere digitalisering binnen de Belgische Voetbalbond, het invoeren van de VAR (video-assistant referee) binnen de Belgische arbitrage en de implementatie van het semi-professioneel statuut voor de scheidsrechters. Daarboven heeft hij verschillende werkgroepen geïnstalleerd om de structuur en de werking van de KBVB efficiënter te maken.

De Raad van Bestuur van de KBVB zal nu de nodige tijd nemen om een geschikte opvolger voor Koen De Brabander te zoeken. Tot zolang zal Gérard Linard de functie van Secretaris-Generaal waarnemen in combinatie met zijn ambt als Bondsvoorzitter.

Lees nog meer hierover via:
KBVB

Voor interview met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Koen De Brabander was ook de Secretaris-Generaal op het ogenblik dat de Belgian Red Flames voor het eerst op een EK-eindronde aanwezig waren. Onder zijn leiding kregen ze een minieme financiële verbetering van hun statuut maar de gapende kloop tussen wat Rode Duivels verdienen en wat Belgian Red Flames krijgen bleef enorm groot!

Share