Share
Michel Platini, de voorzitter van de UEFA, heeft nog geen UWCL-finale gemist. Komt hij in oktober ook eens naar Sclessin? Sportpix.be | David Catry

Michel Platini, de voorzitter van de UEFA, heeft nog geen UWCL-finale gemist. Komt hij in oktober ook eens naar Sclessin? Sportpix.be | David Catry

Het vrouwenteam van Standard kreeg net als de voorbije jaren een tegenstander van formaat voorgeschoteld in de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League. De Belgische landskampioen en winnaar van de laatste editie van de Women’s BeNeLeague krijgt begin oktober 2015 met het Duitse 1.FFC Frankfurt niemand minder dan de titelverdediger over de vloer. De heenwedstrijd is voorzien op woensdag 7 of donderdag 8 oktober 2015, de terugwedstrijd is een week later in het Stadion am Brentanobad in Frankfurt.

 

1.FFC Frankfurt, dat onder leiding staat van de Engelse coach Colin Bell, zag in de voorbije zomer de Spaanse international Veronica Boquete vertrekken naar concurrent Bayern München terwijl Celia Sasic, de topschutster van het voorbije WK, de schoenen aan de haak hing. In haar plaats kwam de Japanse international Yuki Ogimi recent over van VfL Wolfsburg en ook Jackie Groenen, die even in beeld was bij de Belgian Red Flames, speelt tegenwoordig bij de regerende Europese kampioen. Zij keerde dus na haar verblijf bij Chelsea Ladies in Engeland terug naar Duitsland. Andere nieuwkomers zijn Sophie Schmidt (Canada), Emily van Egmond (Australië), Isabelle Linden (Bayer 04 Leverkusen) en Theresa Panfil (eveneens Bayer 04 Leverkusen). Bij 1.FFC Frankfurt speelt verder nog de in Eupen geboren Kathrin Hendrich en de technisch briljante Dzsenifer Marozsan. Op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen treft 1.FFC Frankfurt op zondag 30 augustus 2015 om 11 uur in eigen huis SGS Essen, nu zaterdag 22 augustus 2015 om 16 uur tegenstander van de vrouwelijke Rouches in een oefenduel op de Académie RLD.

 

Niet alleen Standard maar ook FC Twente, de grote concurrent van de voorbije jaren, krijgt een Duitse tegenstander voorgeschoteld en wel de kampioen van het voorbije seizoen in de Allianz Frauen-Bundesliga: Bayern München. Ook FC Twente mag met een thuiswedstrijd beginnen. VfL Wolfsburg tenslotte, het team van Belgian Red Flame Tessa Wullaert, neemt het in de eerste ronde van de UWCL op tegen het Servische Spartak Subotica. Verder nog melden dat PSG, de verliezende finalist van vorig seizoen, het Roemeense Olimpia Cluj te bekampen krijgt en dat Lyon het Poolse Medyk Konin als eerste tegenstander op weg naar de finale op donderdag 26 mei 2016 in Reggio Emilia heeft geloot.

 

Dit zijn alle duels van de eerste ronde in de UWCL (heen op woensdag 7 of donderdag 8 oktober 2015, terug op woensdag 14 of donderdag 15 oktober 2015)

BllK-Kazygurt (Kaz) – FC Barcelona (Spa);

KKPK Medyk Konin (Pol) – Olympique Lyonnais (Fra);

Olimpia Cluj (Roe) – Paris Saint-Germain (Fra);

Slavia Praag (Tsj) – Bröndby (Den);

Standard (Bel) – 1.FFC Frankfurt (Dui);

PAOK (Griek) – KIF Örebro (Zwe);

FC Twente (Ned) – Bayern München (Dui);

Atlético Madrid (Spa) – Zorkiy (Rus);

St Pölten-Spratzern (Oost) – Verona (Ita);

Stjarnan (Ijs) – Zvezda-2005 (Rus);

LSK Kvinner (Noorw) – FC Zürich (Zwi);

Chelsea Ladies (Eng) – Glasgow City (Schot);

PK-35 Vantaa (Fin) – Rosengard (Zwe);

ZFK Minsk (Wit-Rus) – Fortuna Hjörring (Den);

Spartak Subotica (Ser) – VfL Wolfsburg (Dui);

Brescia (Ita) – Liverpool Ladies (Eng).

 

Melden we nog dat 1.FFC Frankfurt niet voor de eerste keer tegen een Belgische tegenstander zal uitkomen op Europees vlak. In de herfst van 2007 speelde 1.FFC Frankfurt in Bierbeek tegen Rapide Wezemaal, Everton Ladies en Valur Reykjavik. Het team van trainer Vic Crabbé haalde destijds op 16 oktober 2007 een gelijkspel (1-1) tegen de latere winnaar van de UEFA Women’s Cup. Het Belgische doelpunt kwam van Jessy Torreele (23ste minuut) en de gelijkmaker van Conny Pohlers (34ste minuut).

Lees meer over Rapide Wezemaal – 1.FFC Frankfurt via:

Website Fansoccer.de

 

Lees nog meer over de loting van de eerste ronde van de UWCL via:

Website UEFA

 

 

Share