In de 2de klasse A was leider Club Brugge vrij. Het gaf Dames VK Egem de mogelijkheid om dichterbij te sluipen maar dan moest het wel winnen op bezoek bij KDC Ruddervoorde. Olsa Brakel zorgde voor de verrassing door thuis te winnen tegen Zwevezele! In de 2de klasse B blijft het beloftenteam van KRC Genk Ladies winnen nu ook op bezoek bij Sterrebeek!

KDC Ruddervoorde hield na het 12-0-verlies
tegen leider Club Brugge thuis tegen Dames VK Egem bijzonder lang de nul op het bord! Net toen iedereen dacht dat het ook 0-0 zou blijven gaf Eva Verhulst een voorzet en wist Ellen Stichelbaut toch nog te scoren (0-1, 89ste minuut) waardoor de volle buit mee de bus op ging richting Egem! Op de volgende speeldag ontvangt Dames VK Egem leider Club Brugge!

Het derde team van KAA Gent Ladies stond bij de rust nog op 0-0 op bezoek bij KSK Beveren maar na de rust zorgden goals van Sara Depoortere (0-1, 54ste minuut), Febe Poppe (0-2, 71ste minuut), Geena-Lisa Buyle (0-3, 81ste minuut) en opnieuw Sara Depoortere (0-4, 89ste minuut) voor het verschil!

KSK Voorwaarts Zwevezele ging onderuit bij Olsa Brakel. Lisa Lefere bracht de bezoekers nog voor het kwartier op voorsprong (0-1, 12de minuut) maar Yana Haesebroek lukte kort daarop de gelijkmaker (1-1, 19de minuut). Twintig minuten voor tijd zorgde Laura Polfliet voor het winnende doelpunt voor de thuisploeg (2-1, 70ste minuut).

Het beloftenteam van SV Zulte Waregem
was voor eigen publiek de betere van USGTH B. Met goals van Alissa Martens (1-0, 6de minuut) en Amelie Verbeke (2-0, 10de minuut) lag de wedstrijd al vroeg in een beslissende plooi. Lindsay Ouret lukte kort na de rust de aansluitingstreffer (2-1, 48ste minuut) maar via Silke Van De Kerckhove, die scoorde vanop de strafschopstip, stond op meer dan een kwartier voor tijd de eindstand al op het bord (3-1, 73ste minuut).

Ook het duel tussen Cerkelladies Brugge en GFA Sinaai eindigde in een thuisoverwinning. Emma Oosterlinck (1-0, 69ste minuut) en Tine Deprest (2-0, 85ste minuut) bezorgden de thuisploeg een dubbele voorsprong. Silvy Michiels kon de eer voor GFA Sinaai in de slotfase (2-1, 90ste minuut).

Maria-Ter-Heide won nu ook thuis tegen KSV Sottegem met ruime cijfers. Eva Wagemakers (1-0, 21ste minuut) opende de score en na een hoekschop van Lenny Oerlemans trapte een speelster van KSV Sottegem in eigen doel (2-0, 43ste minuut). Thalia De Roovere lukte vervolgens een dubbel in de tweede helft (3-0, 66ste en 4-0, 88ste minuut) en zette zo de eindstand op het bord!

13.KSK Beveren 16-7 (9-63).

Op zaterdag 17 februari 2018 zijn er geen wedstrijden in deze reeks!

Dit is het programma voor de 18de speeldag op zaterdag 24 februari 2018 om 15 uur:
Cerkelladies Brugge bye

In de 2de klasse B won KRC Genk Ladies nu ook vlot op bezoek bij Sterrebeek. Na een halfuur wedstrijd stond het al 0-4 na goals van Henriette Awete (0-1, 8ste minuut) en een zuivere hat-trick van Hanne Merkelbach (0-2, 10de minuut, 0-3, 24ste minuut en 0-4, 30ste minuut). Jolien Van Doren kon voor de thuisploeg in de 35ste minuut de eer redden (1-4).

Het duel tussen de beloften van Tongeren en de beloften van OH Leuven
, de eerste achtervolger van KRC Genk Ladies B, werd afgelast en dat was ook het geval voor de wedstrijd RFC Luik – Moldavo B!

KV Mechelen, de derde in de stand, nam thuis vlot afstand van Sibret. Bij de rust stond het 2-0 na doelpunten van Ashley Faith Hall (1-0, 21ste minuut) en Liesl Dupont (2-0, 33ste minuut). Sophie Strepenne maakte kort na de rust de aansluitingstreffer (2-1, 49ste minuut). Maar via Ashley Faith Hall (3-1, 53ste minuut) en een dubbel van Annet Heuten (4-1, 89ste en 5-1, 90ste + 2′ minuut) werd het nog een ruime overwinning voor de vrouwelijke Kakkers.

Het beloftenteam van RSC Anderlecht
en het derde team van de vrouwelijke Rouches hielden het dan weer op 0-0.

ASE De Chastre haalde het met 5-0 tegen Esperanza Pelt.
Daphne Wertbrouck (1-0) en Elsy Senga Kisoka (2-0) lukten de goals voor de rust. Natalaia Sanchiz Calvo dreef in de tweede helft met een zuivere hat-trick (50ste, 77ste en 83ste minuut) de score op naar 5-0!

In Eendracht Louwel – Miecroob Veltem stond het al 5-0 bij de rust na doelpunten van Aline Nys (1-0), Ine Reyners (2-0 en 3-0), Sharon Lemmens (4-0) en opnieuw Aline Nys (5-0). Shari Poelmans kon 4 minuten na de rust de eer van de bezoekers redden (5-1, 49ste minuut) maar via Elke Meers werd het uiteindelijk nog 6-1 (64ste minuut).