Zijn het vrouwenteam van Standard en KAA Gent al zeker van respectievelijk UWCL en UEFA Champions League dan moet Club Brugge dat nog afdwingen via een play-off tegen Manchester United. Op woensdag 18 augustus 2015 stond de heenwedstrijd op het programma.

Het ‘Theatre of Dreams’ in Manchester was met 75.312 toeschouwers tot de nok gevuld voor het duel tegen de Belgische bekerwinnaar en vice-kampioen van 2015 die tegen alle verwachtingen in al na acht minuten op voorsprong stond. Victor Vazquez nam een vrije trap vanop ruim dertig meter schuin links van het doel, de bal week eerst af op de hand van Rode Duivel Adnan Januzaj en werd vervolgens klungelend door Michael Carrick voorbij zijn eigen doelman Romero (ex-AZ) getrapt (0-1). Een droomstart voor het team van Michel Preud’homme dat echter binnen de vijf minuten weer met beide voetjes op de grond werd gezet. Michael Carrick bediende aan de rand van het strafschopgebied Memphis Depay. De aanwinst die overkwam van PSV Eindhoven tikte de bal over het hoofd van Dion Cools, dribbelde zich een weg naar het centrum en trapte vervolgens zuiver links van doelman Bruzzese in de hoek (1-1, 13de minuut). Op slag van rust zorgde Memphis Depay ook voor de tweede treffer van de Mancunians. Dit keer werd hij aangespeeld door Daley Blind en nog voor Dion Cools of iemand anders kon ingrijpen had hij de bal met rechts enig mooi in de verste hoek gedraaid (2-1, 43ste minuut). Club Brugge deed het toen al zonder aanvoerder Timmy Simons die even voordien met een blessure (misschien moet Club dat al aan het duel begon zonder o.a. Meunier, Izquierdo, Refaelov, … toch maar eens bij Chelsea informeren of dokteres Eva Carneiro vrij is) naar de kant moest en vervangen werd door Claudemir. Club Brugge hield nadien lang stand en het had geluk toen even over het uur een actie opgezet door Luke Shaw met een hakje van Wayne Rooney voor de voeten van Depay belandde. Dit keer mikte Memphis over (63ste minuut).Tien minuten voor tijd moest blauw-zwart dan met tien verder nadat Brandon Mechele een tweede gele kaart pakte binnen de zeven minuten. Club leek echter de knappe uitgangspositie over de streep te kunnen trekken maar in de blessuretijd van de toegevoegde tijd viel er toch nog een derde goal voor Man United uit de lucht. Memphis Depay zwiepte de bal vanop links eenvoudig voor doel en daar stond de aan het slot voor Wayne Rooney ingevallen Marouane Fellaini om binnen te koppen (3-1, 90ste + 4′ minuut). Wellicht het tegendoelpunt te veel voor Club Brugge. Het heeft echter nog altijd een kans om op woensdag 26 augustus 2015 die achterstand op Jan Breydel op te halen, alhoewel het team van Louis van Gaal toch een maatje te groot lijkt om zich straks op Belgische bodem nog de deelname aan het kampioenenbal 2015-16 te laten ontzeggen door een Belgische tegenstander.