In de eerste provinciale West-Vlaanderen is KFC Heist Ladies niet langer de leider. Het kwam verrassend niet verder dan een gelijkspel op bezoek bij SK Reningelst Ladies! Het beloftenteam van Club Brugge profiteerde om voor het eerst dit seizoen naar de top van het klassement te klimmen!

KFC Heist Ladies kwam op bezoek bij SK Reningelst iets voor het halfuur op achterstand toen Kelly Phlypo raak trof (1-0, 27ste minuut) maar via Rany Hungenaert op aangeven van Margaux Dedeene (1-1, 30ste minuut) en Annelies Vanwelden na een assist van Oona Mus (1-2, 35ste minuut) stond de leider bij de rust toch op voorsprong! Halfweg de 2de helft kwam de thuisploeg opnieuw langszij via Phyllis Laleeuw (2-2, 68ste minuut) en via Joyce Vanthournout (3-2, 79ste minuut) leek het zelfs op weg naar winst maar toen zorgde Myrthe Desmedt op aangeven van Annelies Vanwelden nog voor de gelijkmaker (3-3, 85ste minuut). En nog was het niet gedaan. Via Ruth Wille klommen de leiders opnieuw op voorsprong (3-4, 90ste minuut) maar in de toegevoegde tijd zorgde Phyllis Laleeuw nog op de counter voor de gelijkmaker en het gelijkspel voor SK Reningelst ladies tegen de koploper (4-4, 90ste + 1ste minuut).

Het beloftenteam van Club Brugge ging op bezoek bij SK Staden en het won daar uiteindelijk vlot met 0-5 dankzij een doelpunt van Silke Ampe (0-1, 6de minuut), een owngoal an Virginie Vandemaele (0-2, 27ste minuut), een goal van Angel Kerkhove (0-3, 77ste minuut) en een dubbel van Ina Maertens (0-4, 87ste en 0-5, 89ste minuut). In de 21ste minuut redde doelvrouw Bianca Debeuckelaere een strafschop van Faye Verlae van SK Staden. Door de overwinning klimt het beloftenteam van blauw-zwart nu voor het eerst dit seizoen alleen naar de leiding van het klassement.

U kan een samenvatting van dit duel bekijken dankzij Siebe Cambier, de man die vrouwelijk blauw-zwart op de voet volgt: