Op zaterdag 17 en zondag 18 februari 2018 stond de 15de speeldag in de Franse D1 Féminine op het programma. Het werd een bijzondere dag voor Silke Demeyere. De creatieve middenvelder van Lille OSC lukte haar eerste doelpunt ooit op het hoogste niveau en dat nog wel met het hoofd!

Silke Demeyere lukte tegen Fleury haar allereerste doelpunt op het hoogste niveau in Frankrijk! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Lille speelde een belangrijke thuiswedstrijd in de degradatiestrijd tegen Fleury, een team dat evenveel punten telde als Rijsel maar wel nog een wedstrijd te goed heeft. De bezoekers namen de beste start met een doelpunt van Julie Machart-Rabanne (0-1, 12de minuut) maar via Ouleymata Sarr stonden de bordjes op aangeven van Maud Coutereels net na het halfuur opnieuw in evenwicht (1-1, 31ste minuut). Nog voor de rust had Claire Lavogez, die uitgeleend is door Lyon, de bezoekers opnieuw op voorsprong getrapt met een knap schot vanop ruime afstand (1-2, 37ste minuut). Even over het uur volgde er dan een voorzet van Ouleymata Sarr en het was Silke Demeyere die met het hoofd de gelijkmaker en haar eerste doelpunt op het hoogste niveau in Frankrijk tegen de netten kopte (2-2, 62ste minuut). Het was meteen ook de eindstand in dit duel!

Eugénie Le Sommer lukte 2 goals op bezoek bij Bordeaux en bracht zo haar seizoenstotaal op 13 doelpunten! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Belgian Red Flame en Gouden Schoen 2017 Janice Cayman viel na de rust in en won met Montpellier tegen Rodez 2-1 terwijl Davinia Vanmechelen met PSG mee de verplaatsing maakte naar Albi maar bij de 0-4-overwinning kwam ze nog niet in actie. De goals kwamen van Marie-Antoinette Katoto (0-1, 7de en 0-2, 18de minuut) van Khadidiatou Diani (0-3, 20ste minuut) en een owngoal van Morgane Belkhiter (0-4, 66ste minuut). Leider Lyon haalde het met ruime 0-4 op bezoek bij Bordeaux dankzij een dubbel van Eugénie Le Sommer (77ste en 87ste minuut) en strafschopdoelpunten van Saki Kumagai (41ste minuut) voor de rust en Dzenifer Marozsan (84ste minuut) diep in de tweede helft! De andere uitslagen waren Soyaux – Marseille 2-1 en Paris FC – Guingamp 1-3 met het allereerste doelpunt van Adélie Fourré in de Franse D1 Féminine voor de bezoekers en ook nog een dubbel waaronder een prachtige lobbalgoal vanop ruim 45 meter van de Nigeriaanse Desire Oparanozie!