Share

De 16de speeldag in de Super League bestond slechts uit 2 duels want de ontmoeting tussen KAA Gent Ladies en OH Leuven werd verplaatst naar midden maart 2018. Het was dus uitkijken naar de wedstrijden KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht en KSK Heist – Standard!

Op vrijdagavond 16 februari 2018 was er dus KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht, een wedstrijd waarin de thuisploeg bij de vorige confrontatie vrouwelijk paars-wit de eerste competitienederlaag van het seizoen toediende. Dit keer kwam het niet zover want al vroeg in de wedstrijd liepen de bezoekers tot 0-2 uit dankzij goals van Tine De Caigny (0-1) en Lenie Onzia (0-2). Silke Leynen kon iets over halfweg de 2de helft nog milderen tot 1-2 maar verder dan dat kwam de thuisploeg niet meer.

Op zaterdag 17 februari 2018 ging Standard vervolgens op bezoek bij KSK Heist en het won daar zoals verwacht. Anaëlle Wiard maakte haar eerste 2 doelpunten sinds haar terugkeer in de Super League en Caroliena Wolters lukte zelfs een hat-trick in de 0-7-overwinning!

Anaëlle Wiard scoort inmiddels ook voor Standard! Foto – (c) Standard.be/Robert Absolonne

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 16de speeldag in de Super League:

KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht 1-2 (rust: 0-2);
Doelpunten: 7′ Tine De Caigny 0-1, 22′ Lenie Onzia 0-2, 69′ Silke Leynen 1-2.

Bekijk de goals uit dit duel met dank aan Sportbeat:

KSK Heist – Standard 0-7 (rust: 0-2);
Doelpunten: 21′ Anaëlle Wiard 0-1, 27′ Caroliena Wolters 0-2, 59′ owngoal 0-3, 67′ Caroliena Wolters 0-4, 73′ Caroliena Wolters 0-5, 75′ Anaëlle Wiard 0-6, 86′ Charlotte Cranshoff 0-7.

Bekijk de doelpunten uit dit duel met dank aan Sportbeat:


KAA Gent Ladies – OH Leuven werd verplaatst naar dinsdag 13 maart 2018 om 20 uur!

De stand na 16 wedstrijden:
1. RSC Anderlecht 16-43 (72-10);
2. KRC Genk Ladies 15-27 (27-16);
3. KAA Gent Ladies 15-27 (41-16);
4. Standard 15-18 (28-18);
5. OH Leuven 15-15 (18-32);
6. KSK Heist 16-3 (6-96).

***Topschutters:

15 goals:
Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht);

14 goals:
Tine De Caigny (RSC Anderlecht):

11 goals:
Elke Van Gorp (RSC Anderlecht);

9 goals:
Lola Wajnblum (Standard), Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies);

8 goals:
Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies);

7 goals:
Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies);

6 goals:
Rachel Cuschieri (RSC Anderlecht), Celien Guns (OH Leuven);

5 goals:
Katya Gokhman (RSC Anderlecht);

4 goals:
Ulrike De Frère (OH Leuven);

3 goals:
Noémie Gelders (Standard), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Lies Maes (KSK Heist), Lore Vanschoenwinkel (KRC Genk Ladies), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Henriette Awete (KRC Genk Ladies), Britt Vanhamel (OH Leuven), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Lenie Onzia (RSC Anderlecht), Charlotte Cranshoff (Standard), Caroliena Wolters (Standard);

2 goals:
Chloë Vande Velde (KAA Gent Ladies), Stephanie Suenens (KAA Gent Ladies), Davinia Vanmechelen (KRC Genk Ladies), Zoë Van Eynde (Standard), Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies), Nadine Hanssen (KRC Genk Ladies), Aline Zeler (RSC Anderlecht), Amber Maximus (KAA Gent Ladies), Jolien Martens (KAA Gent Ladies), Silke Leynen (KRC Genk Ladies), Anaëlle Wiard (Standard);

1 goal:
Justine Blave (Standard), Charlotte Van Bavel (KSK Heist), Maurane Marinucci (Standard), Linde Janssens (KSK Heist), Jessica Pironet (KSK Heist), Margaux Van Ackere (KAA Gent Ladies), Hanne Merkelbach (KRC Genk Ladies), Fien Steyvers (KRC Genk Ladies), Karlijn Knapen (Standard), Romane Woltèche (Standard), Petra Baldewijns (OH Leuven), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Marlies Verbruggen (RSC Anderlecht), Lotte De Wilde (KAA Gent Ladies), Morgane Wijns (OH Leuven), Sari Kees (OH Leuven), Charlotte Tison (RSC Anderlecht), Lisa Verhoeven (Standard), Justine Vanhaevermaet (RSC Anderlecht), Riete Loos (KRC Genk Ladies), Amber Tysiak (KRC Genk Ladies), Jana Janssens (OH Leuven), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies);

Owngoals:
Petra Baldewijns (OH Leuven voor KAA Gent Ladies), Sheryl Merchiers (RSC Anderlecht voor KAA Gent Ladies), Kirsten Raemdonck (OH Leuven voor RSC Anderlecht), Lauren Huys (KSK Heist voor OH Leuven), x (KSK Heist voor Standard).

Dit is het programma voor de 17de speeldag op vrijdag 23 februari 2018:

Standard – KAA Gent Ladies (19u30, Académie RLD, Angleur);
Scheidsrechter: Veronique Hurteux met als assistenten Bruno Mascherin en Christopher Gatet.

RSC Anderlecht – KSK Heist (20u, Rue de Bruxelles 486, Tubeke);
Scheidsrechter: Alex Levis Domtchueng met als assistenten Eric Ruzindana en Ercan Eray.

OH Leuven – KRC Genk Ladies (24/2 om 20u op Den Dreef, Kardinaal Mercierlaan 46, Heverlee-Leuven);
Scheidsrechter: Lois Otte met als assistenten Viki De Cremer en Ilka Bosmans.

PAS OP!!! DE TOEGANG VOOR DIT DUEL IN LEUVEN IS GRATIS!!!

Lees ook nog via:
OH Leuven

***De Belgian Red Flames nemen vervolgens van 28 februari 2018 tot en met 7 maart 2018 deel aan de Cyprus Women’s Cup waar ze 4 wedstrijden zullen spelen tegen achtereenvolgens Tsjechië, Spanje en Oostenrijk en een vierde tegenstander die pas na de groepswedstrijden bekend zal zijn.!

***Bekijk alle wedstrijden in de Super League in de maand maart 2018:

Zaterdag 10 maart 2018 om 19u30:
KRC Genk Ladies – Standard;

Dinsdag 13 maart 2018 om 20 uur:

KAA Gent Ladies – OH Leuven;

Vrijdag 16 maart 2018:

Standard – OH Leuven (19u30);
KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht (20u30);

Zaterdag 17 maart 2018 om 15 uur:
KSK Heist – KRC Genk Ladies;

Vrijdag 23 maart 2018 om 20 uur:
KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies;
KSK Heist – OH Leuven;

Zaterdag 24 maart 2018 om 15 uur:
RSC Anderlecht – Standard;

Vrijdag 30 maart 2018 om 19u30:
OH Leuven – RSC Anderlecht;
Standard – KRC Genk Ladies;
KAA Gent Ladies – KSK Heist (20u);

Volg de tussenstanden via:

Futbol24.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share