Share

De Belgian Red Flames mochten de Cyprus Women’s Cup 2018 in Larnaca openen met een wedstrijd tegen het organiserend land Tsjechië met de jarige Lucie Vonkova van Bayern München aan de aftrap! De vroege start tegen een land dat op papier inmiddels een haalbare kaart is geworden werd een ontgoocheling ook voor de thuis achtergebleven fans.

De aangekondigde livestream van Proximus werkte immers niet en dus konden de volgers van het Belgische nationale vrouwenvoetbalteam ook geen getuige zijn van de start van hun favorieten op dit oefentornooi met een trofee als inzet. Binnen het halfuur stonden de Belgian Red Flames immers al op een 0-2-achterstand na doelpunten van Kateřina Svitková (0-1, 15de minuut) en Tereza Kožárová (0-2, 27ste minuut), allebei speelsters van Slavia Praag, de tegenstander van Tessa Wullaert en VfL Wolfsburg in de kwartfinales van de UEFA Women’s Champions League.

Na enkele wissels liep het na de rust iets beter en het was Tine De Caigny, zij die ook al het laatste officiële doelpunt van de Belgian Red Flames scoorde in oktober 2017 in Portugal, die ook nu op iets minder dan een kwartier voor het einde het eerste doelpunt van de Belgian Red Flames in 2018 en in deze editie van de Cyprus Women’s Cup aantekende (1-2, 76ste minuut). Het bleek uiteindelijk het eerreddende doelpunt want het bleef nadien 1-2!

Hier kan U in elk geval nog het duel tussen titelverdediger Zwitserland en Italië, de belangrijkste tegenstander van de Belgian Red Flames op weg naar het WK 2019 in Frankrijk, op de openingsdag in Cyprus wél live volgen!
Vivoazzurro

België speelde tegen Tsjechië onder leiding van bondscoach Ives Serneels in volgende opstelling: Justien Odeurs; Nicky Van Den Abbeele (46′ Laura Deloose), Aline Zeler, Laura De Neve, Davina Philtjens (46′ Maud Coutereels); Sarah Wijnants (67′ Davinia Vanmechelen), Kassandra Missipo, Lenie Onzia (67′ Tine De Caigny), Yana Daniëls; Janice Cayman (Jassina Blom), Tessa Wullaert (46′ Jana Coryn).

Op vrijdag 2 maart 2018 spelen de Belgian Red Flames hun tweede duel op de Cyprus Women’s Cup tegen Spanje!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share