Share

Een week voor de start van de Belgische Super League Vrouwenvoetbal stond op vrijdagavond 21 augustus 2015 in de Ghelamco Arena de persvoorstelling van KAA Gent Ladies op het programma.

Iets meer dan drie weken nadat Mariam Abdulai Toloba (het Gentse meisje van 15 dat door de UEFA genomineerd werd bij de 10 beste doelpunten van het seizoen) de media naar de moderne voetbaltempel lokte, was het nu de beurt aan voorzitster Dominique Reyns om haar club voor het seizoen 2015-16 voor te stellen. Dat gebeurde smaen met Stephanie D’Hose (meter van de club en gemeenteraadslid van de stad Gent), Eva Maenhout (de mental coach), Frederik Claeys (de trainer) en last but not least Donald Maes (de sportief verantwoordelijke). Uiteraard was ook Tom Boudeweel van Sporza en de VRT-radio aanwezig om het geheel in goede banen te leiden en dit keer kort maar goed de nieuwkomers van dit jaar voor te stellen. Taika De Koker maakte de overstap van OH Leuven, Inne De Smet liet Lierse voor wat het was om in Gent te komen voetballen en het kwartet Amber De Priester, Jody Vangheluwe, Bieke Vandenbussche en Jana Vanhauwaert ruilden het truitje van Club Brugge voor dat van de vrouwelijke Buffalo’s. Zij komen terecht in een team waarbij Anouk Bonnarens, na het vertrek van Tina Van Der Auwera, met haar 23 jaar inmiddels al de oudste is.

De vrouwelijke Buffalo's in de Ghelamco Arena: klaar voor de Super League! - PHOTO DAVID CATRY

De vrouwelijke Buffalo’s in de Ghelamco Arena: klaar voor de Super League! – PHOTO DAVID CATRY

KAA Gent Ladies is in 2015 een club met een sterke jeugdwerking die uitgegroeid is tot een volwaardig vrouwenteam op het hoogste niveau met alles erop en eraan wat omkadering betreft. Het mooie is ook dat die evolutie stap voor stap gebeurde en dat er telkens een nieuwe focus gelegd wordt met als doel hogerop te geraken. KAA Gent Ladies wil dus een sterk figuur slaan in de nieuwe Super League waarin het op zaterdag 29 augustus 2015 begint met een uitwedstrijd op bezoek bij KSK Heist (15 uur) en op vrijdag 4 september 2015 voor de eerste thuiswedstrijd in de nieuwe competitie OH Leuven ontvangt.

 

Voor meer over KAA Gent Ladies kan U terecht op:

Website KAA Gent Ladies

U kan ook nog altijd stemmen voor het doelpunt van Mariam Abdulai Toloba, het Gentse meisje van 15 dat het opneemt tegen Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar en Kevin De Bruyne:

UEFA Goal of the season 2014-15 Award

 

 

Share