Share

In de eerste provinciale Brabant ACFF is op deze zondag 25 maart 2018 even over de middag de beslissing gevallen in de titelrace. RAS Jodoigne, tweede in de stand, ontving voor eigen publiek FC Irlande Auderghem. De thuisploeg moest winnen om nog kans te maken op het kampioenschap terwijl de bezoekers aan een gelijkspel genoeg hadden om de titelkroon te pakken. Wie vroeg uit de veren kroop om dit duel te gaan bekijken kreeg een bijzonder leuk duel voorgeschoteld.

De bezoekers die onder leiding staan van trainer Karim Attanjaoui haalden het met 3-4 nadat ze bij de rust nog met 2-1 in het krijt stonden. Céline Lamblin bracht FC Irlande Auderghem op voorsprong (0-1, 12de minuut) maar via een dubbel van Anna Carolina Wolters (1-1, 23ste en 2-1, 29ste minuut) werd het bij de rust 2-1. Rossana Moreira De Abreu zorgde kort na de rust na mooi samenspel met Tammy Northshield opnieuw voor een gelijke stand (2-2, 53ste minuut) maar net over het uur kopte Alize Galle de thuisploeg opnieuw op voorsprong (3-2, 62ste minuut). Sofie Leclerc zette de bezoekers opnieuw op rozen toen ze het meest attent bleef bij een geharrewar voor het doel van Jodoigne (3-3, 78ste minuut). Vijf minuten voor tijd zette Monica Maria Zubiria de ingevallen Myriam Hassani op weg naar het winnende doelpunt (3-4, 85ste minuut). FC Irlande Auderghem heeft met nog 1 wedstrijd te spelen 51 punten uit 19 duels, dat zijn er 4 meer dan RAS Jodoigne en 6 meer dan RFC Perwez waar het nog naartoe moet op vrijdag 20 april 2018 met aftrap om 20 uur.

Vrouwenteam.be wenst FC Irlande Auderghem te feliciteren met deze titel en de promotie naar de 2de klasse van het Belgische vrouwenvoetbal!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share