Share

Debora Novellino kreeg de voorbije dagen heel wat aandacht vanwege haar deelname aan Miss Italia 2016. Op zaterdag 9 januari 2016 beleefde ze op het veld een mindere ervaring.

Op de 8ste speeldag in de Serie A Femminile moest ze met haar club Pink Sport Bari op bezoek bij RES Roma, het team waar Belgian Red Flame Riana Nainggolan voor uitkomt maar voor dit eerste duel van 2016 niet beschikbaar was. Res Roma won met 1-0 dankzij een doelpunt van Vanessa Nagni na 18 minuten wedstrijd. Tijdens de wedstrijd vielen ook twee rode kaarten te noteren. Voor Federica Savini van de thuisclub en voor Debora Novellino van de bezoekers, allebei na een dubbele gele kaart in de tweede helft (respectievelijk 70ste en 90ste + 2′ minuut). Ook Fabio Melillo, de trainer van de thuisploeg, werd door scheidsrechter Mulas met een rode kaart naar de tribune verwezen.

Debora Novellino, hier aan de bal voor Pink Bari, terwijl Federica Savini van Res Roma haar probeert af te stoppen. Ze werden allebei met tweemaal geel uit het veld gestuurd. Foto - (c) Sun & Heart

Debora Novellino, hier aan de bal voor Pink Bari, terwijl Federica Savini van Res Roma haar probeert af te stoppen. Ze werden allebei met tweemaal geel uit het veld gestuurd. Foto – (c) Sun & Heart

Door de winst komt Res Roma met 11 op 24 in de linkerkolom terecht terwijl het verlies voor Pink Bari betekent dat ze nu alleen onderaan staan met 3 punten uit 8 duels.

Op deze speeldag stond overigens ook de topper tussen Verona en Brescia, in de kwartfinales van de UEFA Women’s Champions League tegenstander van Tessa Wullaert en VfL Wolfsburg, op het programma. Brescia haalde het op bezoek bij de ongeslagen leider met 2-4 en klom zo tot op 2 punten van Verona. Mozzanica, dat won op bezoek bij San Zaccaria, is nu de nieuwe leider op het hoogste niveau van het Italiaanse vrouwenvoetbal.

Bekijk de hoogtepunten van Verona – Brescia met dank aan professionecalciotv:

Dit waren alle uitslagen op de 8ste speeldag in de Serie A:
Res Roma–Pink Bari 1-0;
Verona–Brescia 2-4;
San Zaccaria–Mozzanica 1-5;
Sud Tirol–Vittorio Veneto 1-1;
Luserna–Fiorentina 0-1;
Tavagnacco–Riviera di Romagna 3-0;

De stand na 8 duels in Italië is:
1.Mozzanica 22, 2.Verona 21, 3.Brescia 19, 4.Fiorentina 17, 5.Tavagnacco 14, 6.Res Roma 11, 7.San Zaccaria 9, 8.Luserna en Sud Tirol 5, 10.Riviera di Romagna en Vittorio Veneto 4, 12. Pink Bari 3.

Opgelet: Riviera di Romagna begon aan het seizoen met een punt in mindering!

Melden we ook nog dat de finale van de UEFA Women’s Champions League dit seizoen in het Italiaanse Reggio Emilia zal plaatsvinden en dat op donderdag 26 mei 2016.

Tenslotte was Debora Novellino niet de enige die aan de start kwam van Miss Italia 2016. Ook Martina Piemonte van San Zaccaria (Serie A) en Alessia Sgaggiaro van Roma Femminile (Serie B) deden dat.

Lees nog meer hierover:
Website Studio 100
en via:
Website Il Resto del Carlino
en via:
Website Romanews

Bekijk de eerste helft van Res Roma-Pink Bari:

Bekijk de tweede helft van Res Roma-Pink Bari:


Bekijk het doelpunt van Res Roma – Pink Bari op video:

https://www.facebook.com/resromacf/videos/534994266661738/

Voor nog meer foto’s over het duel Res Roma-Pink Bari van Stefano Panella kan U hier terecht:
Website Sun & Heart

Share