Share

Precies drie weken na de uitreiking van de Golden Palace Ball in Antwerpen en twee weken na de editie in Oost-Vlaanderen was op vrijdag 30 maart 2018 West-Vlaanderen aan de beurt. Dit keer waren Imke Courtois en Karl Vannieuwkerke de presentatotren in het Casino Kursaal van Oostende in aanwezigheid van burgemeester Johan Vande Lanotte. Het was het slotgala van de editie 2018.

Bondscoach Ives Serneels mocht de trofeeën voor het vrouwenvoetbal in West-Vlaanderen uitreiken en de eerste trofee die in 1ste provinciale West-Vlaanderen was voor Faye Verlae van SK Staden. Zij haalde het nipt voor Oona Mus van KFC Heist Ladies terwijl Annelies Vanwelden ook al van KFC Heist Ladies derde werd.

Luister naar Faye Verlae na een interview met Vrouwenteam TV op 11 maart 2018:

Bekijk ook 3 doelpunten van Faye Verlae in het duel SK Staden – Ladies Oudenburg:

In de 2de provinciale ging de trofee naar Khaila Viera van leider SW Ladies Harelbeke. Alaia Annot van KSV Bredene eindigde hier op de 2de plaats voor Sarah Metsu ook al van KSV Bredene.

In de 3de provinciale was er een trofee voor Kiliana Vanhauwaert, de winnares in de A-reeks die voor Cerkelladies Brugge uitkomt. Zij haalde het voor Kelly Cagnard van KSV Nieuwpoort en Celine Dermul van Sint-Joris Sportief.

Ook in de B-reeks was er een trofee voorzien en die werd gewonnen door Monia Simono van Eendracht Wervik, die 2 jaar geleden opnieuw begon te voetballen en zich zowaar ontpopte als een nummer 10! Aicha Fraeyman van SC Oostrozebeke en Sharon Pollée van Brielen Sport werden respectievelijk tweede en derde in de 3de provinciale B.

Dit was het slotgala van de editie 2018. Het is nu al uitkijken naar de editie 2019 van de Golden Palace Ball!

Lees nog meer over de winnaars in West-Vlaanderen:
HLN – Golden Palace Ball

Voor meer over alle winnaars in Oost-Vlaanderen:
Vrouwenteam.be

Voor alle winnaars in Antwerpen:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Nog melden dat bekerwinnaar Standard de openingswedsrijd van Play-Off 1 in de Jupiler Pro League won tegen Charleroi met 1-0 dankzij een doelpunt van Edmilson in de 84ste minuut!

Share