Op zondag 23 augustus 2015 stond voor Belgian Red Flame en Sparkle 2015 Tessa Wullaert de laatste oefenwedstrijd met het oog op het nieuwe seizoen op het programma. Het was niet zomaar een wedstrijd want eentje tegen Paris Saint-Germain, de verliezende finalist in de UEFA Women’s Champions League van vorig seizoen, die met veel ambitie aan de komende campagne begint.

Lara Dickenmann scoorde al in elke oefenwedstrijd bij haar nieuwe club VfL Wolfsburg - foto DAVID CATRY.

Lara Dickenmann, hier even aan het jongleren met de bal, scoorde al in elke oefenwedstrijd voor haar nieuwe club VfL Wolfsburg – foto DAVID CATRY.

Het duel tussen deze twee topclubs eindigde in een gelijkspel dankzij doelpunten van nieuwkomers bij beide clubs. De Zwitserse international Lara Dickenmann (ex-Lyon) (foto) scoorde op aangeven van Julia Simic bij de eerste kans in de 9de minuut voor de thuisploeg, de Duitse international Anja Mittag (ex-Rosengard) maakte een kwartier voor het einde van de wedstrijd gelijk (1-1, 75ste minuut) op een moment dat PSG het duel ook domineerde. Tessa Wullaert, die in een 4-2-3-1-systeem in de spits stond, kwam even voor het uur ook zelf dicht bij een doelpunt maar de Poolse nationale doelvrouw Katarzyna Kiedrzynek stond in haar weg. Bij PSG mochten de Braziliaanse nieuwkomers Erika en Cristiane al even invallen. Er waren 829 toeschouwers in het AOK Stadion voor deze vriendschappelijke topaffiche.

Toekomende zaterdag 29 augustus 2015 moet Tessa Wullaert voor het eerste competitieduel in de Bundesliga met VfL Wolfsburg op bezoek bij FF USV Jena, een vrouwenteam waarmee ook Roland Duchâtelet (ex-Standard) een band heeft.