Share

Nog geen week na de titel van het beloftenteam in de 1ste provinciale West-Vlaanderen is nu ook het eerste vrouwenvoetbalteam van Club Brugge kampioen geworden in de 2de klasse A. In Aalter was winnen thuis tegen Girls Football Academy Sinaai genoeg om de titel binnen te halen. Het team van het trainersduo Ingrid De Rycke en Leo Van der Elst maakte alle verwachtingen waar en won vlot nadat Bart Verhaeghe, de voorzitter van Club Brugge, de aftrap gaf!

Het succesvolle trainersduo bij vrouwelijk blauw-zwart: Ingrid De Rycke, de hoofdtrainer en haar assistent Leo Van Der Elst! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Met twee vroege doelpunten van captain Barbara Lezy was de toon gezet en na een 7-0-ruststand liep de eindscore onder de aanmoedigingen van tal van blauw-zwarte fans en het toeziend oog van Vincent Mannaert, de manager van het mannenteam, op tot 9-1. Club Brugge domineerde deze competitie met kop en schouders en het is dan ook de verdiende kampioen!

Bekijk de video met alle doelpunten uit Club Brugge – GFA Sinaai met dank aan Siebe Cambier:

Voor de volledigheid nog eens alle doelpuntenmakers op een rijtje zetten uit Club Brugge – GFA Sinaai:
3′ Barbara Lezy 1-0, 5′ Barbara Lezy 2-0, 7′ Julie Vankeirsbilck 3-0, 10′ Katinka Dubois 4-0, 32′ Katinka Dubois 5-0, 37′ Elle Decorte 6-0, 43′ Katinka Dubois 7-0, 51′ Katinka Dubois 8-0, 53′ Jelien De Laet 8-1, 89′ Silke Choteau 9-1.

Vincent Mannaert, de manager van de mannen van Club Brugge, kwam mee de trofee voor het kampioenschap in 2de klasse A uitreiken! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Vrouwenteam.be feliciteert de trainerstaf en de voltallige spelerskern van Club Brugge met de titel en de promotie naar de eerste klasse!

Bekijk de fotoreportage van David Catry rond dit duel via:
Sportpix.be

Bekijk de reportage op Focus-WTV:
Focus-WTV.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Om de kers op de taart compleet te maken is het nu wachten op de 15de landstitel van het mannenteam, dat in de Play-Offs onder leiding van coach Ivan Leko, nog altijd aan de leiding staat.

Share