Share

Wie dacht dat het seizoen van Tessa Wullaert na haar aangekondigde vertrek bij VfL Wolfsburg afgelopen was kreeg op woensdag 25 april 2018 een wake-up call. De Belgian Red Flame zette met twee assists en een doelpunt haar club verder op weg naar een tweede titel op rij in de Duitse Bundesliga!

Tessa Wullaert speelde in de inhaalwedstrijd van de 14de speeldag in de Bundesliga op bezoek bij FF USV Jena een belangrijke rol voor haar club. Daar trapte ze zichzelf met twee assists en een doelpunt, haar 3de competitiegoal dit seizoen, bij de 6 kandidaten om gekozen te worden tot beste speelster van deze 14de speeldag.

Na 8 minuten stond VfL Wolfsburg op bezoek bij de laatste in de stand al op voorsprong na een doelpunt van Alexandra Popp (0-1). Vervolgens tikte Tessa Wullaert de voorzet van Sara Björk Gunnarsdottir voorbij haar collega Belgian Red Flame Justien Odeurs (0-2, 24ste minuut). Na de rust was het Tessa Wullaert die met een hoekschop Sara Björk Gunnarsdottir uit Ijsland bediende om de 0-3 tegen de netten te koppen (47ste minuut) terwijl ze even over het uur ook de Deense Pernille Harder op weg zette naar een doelpunt, de 0-4 na 64 minuten wedstrijd. VfL Wolfsburg heeft nu 43 punten uit 16 duels. Dat zijn er 5 meer dan eerste achtervolgers Bayern München en SC Freiburg en 7 meer dan Turbine Potsdam. VfL Wolfsburg heeft bovendien nog de wedstrijd van afgelopen zondag op bezoek bij Werder Bremen te goed en die wordt gespeeld op woensdag 2 mei 2018 dus 3 dagen na de terugwedstrijd in de halve finale van de UEFA Women’s Champions League tegen Chelsea!

Het worden overigens nog drukke afscheidsweken voor Tessa Wullaert bij VfL Wolfsburg. Er staan voor haar en haar club tussen vandaag en zondag 3 juni 2018 nog 9 wedstrijden te wachten. Daarin kan ze een overigens een treble neerzetten want ze kan nog opnieuw Duits kampioen worden, voor de 3de keer de Duitse beker winnen (op zaterdag 19 mei 2018 in de finale tegen Bayern München) en voor het eerst de UEFA Women’s Champions League winnen (op donderdag 24 mei 2018 in Kiev).

Bekijk de samenvatting van FF USV Jena – VfL Wolfsburg met dank aan DFB TV:
DFB TV – FF USV Jena – VfL Wolfsburg

Bekijk de andere genomineerden voor ‘beste speelster van de 14de speeldag’ in Duitsland:
DFB – Frauen-Bundesliga

PS: Nog melden dat Bayern München later op de avond in de heenwedstrijd van de UEFA Champions League thuis met 1-2 verloor tegen Real Madrid. Het team van trainer Zinédine Zidane kan dus op dit moment nog altijd voor de 3de keer op rij de UEFA Champions League winnen. Bayern München was in 1976 de laatste club die 3 keer op rij de Europabeker voor landskampioenen, de voorloper van de huidige UEFA Champions League, won!

Share