Share

De Duitse Voetbalbond DFB maakte op donderdag 26 april 2018 bekend dat Martina Voss-Tecklenburg, de vroegere coach van Femke Maes bij FCR 2001 Duisburg en de huidige coach van Zwitserland, na de WK-kwalificatiewedstrijden voor Frankrijk 2019 de nieuwe bondscoach wordt van het Duitse nationale vrouwenvoetbalteam.

Nadat Steffi Jones half maart 2018 na de SheBelievesCup op non-aktief gesteld werd door de DFB en Horst Hrubesch, de ex-spits van Standard, tijdelijk het trainersschap van het Duitse nationale vrouwenvoetbalteam overnam ging de Duitse Voetbalbond op zoek naar een opvolgster. Met de 50-jarige Martina Voss-Tecklenburg, die zelf 125 keer uitkwam voor Duitsland, hebben ze die gevonden. De ex-coach van FCR 2001 Duisburg, de club waarmee ze 2 keer de Duitse beker won en ook 1 keer de UEFA Women’s Cup stond hoog op het verlanglijstje maar ze stond nog onder contract bij Zwitserland (al sinds 2012) dat momenteel met het maximum van 15 op 15 groep 2 aanvoert op weg naar het WK 2019 in Frankrijk! Met Zwitserland moet ze nog 3 WK-kwalificatieduels afwerken (op bezoek bij Wit-Rusland in juni 2018, thuis tegen Schotland eind augustus en uit bij Polen begin september). Daarna stapt ze dus over naar Duitsland waarmee ze uiteraard hoopt op het WK 2019 in Frankrijk aanwezig te zijn! Haar assistente bij Duitsland wordt de Britta Carlson, een 31-voudige ex-international die op dit ogenblik nog voor VfL Wolfsburg, de club van Tessa Wullaert, aan de slag is.

Lees nog meer over Martina Voss-Tecklenburg via:
DFB.de

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share