Share

RSC Anderlecht is op dinsdag 1 mei 2018 voor het eerst in 20 jaar Belgisch landskampioen geworden. Het won op de derde speeldag in Play-Off 1 van de Super League thuis tegen bekerfinalist KRC Genk Ladies met 3-1 waardoor het in de stand niet meer bij te halen is.

Marc Coucke zei maandagavond al in het voetbalprogramma La Tribune op La Deux (RTBf) dat hij niet aanwezig zou zijn op de titelwedstrijd van zijn vrouwenvoetbalteam! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict/RTBF/La Tribune

Het is de vijfde landstitel in totaal voor het vrouwenvoetbalteam van RSC Anderlecht dat in 1987 nog als Brussel Dames ’71 landskampioen werd. In 1993 hield Brussel Dames ’71 op te bestaan en werd er voor het eerst onder de naam RSC Anderlecht en onder dat stamnummer gespeeld. Drie landstitels met nog altijd Lucien Paulis als trainer volgden in 1995, 1997 en 1998. Daarna bleef de erelijst met landstitels dus 20 jaar lang leeg tot deze dinsdag 1 mei 2018 er een nieuwe lijn mocht bijgevoegd worden nadat het team van trainer Patrick Wachel thuis met 3-1 won tegen KRC Genk Ladies. De nieuwe voorzitter Marc Coucke was niet aanwezig om de titelwedtrijd te bekijken. Hij maakte zijn afwezigheid maandagavond 30 april 2018 al bekend in het voetbalprogramma La Tribune met presentators Michel Lecomte en Benjamin Deceunick. Jammer voor de speelsters die een volledig seizoen in alle weersomstandigheden het beste van zichzelf gaven.

Trainer Patrick Wachel was bijzonder blij met de landstitel 2018! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

RSC Anderlecht mag als Belgisch landskampioen straks in augustus van dit jaar voor het eerst Europees vrouwenclubvoetbal spelen en dat in de voorrondes van de UEFA Women’s Champions League. Met deze kern is het al goed gewapend om een mooi figuur te slaan. Maar dat is nog ver weg. Nu mag het bestuur, de technische staf en de volledige spelerskern eerst eventjes genieten van de Belgische landstitel. Hoe het in de toekomst verder gaat dat weet op dit moment alleen Marc Coucke.

Lucien Paulis was de man die het laatst Belgisch landskampioen werd met RSC Anderlecht in 1998! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Vrouwenteam.be feliciteert het bestuur, de technische staf en de voltallige spelerskern van het vrouwenvoetbalteam van RSC Anderlecht met het behalen van de Belgische landstitel!

Bekijk de video met de doelpunten uit de titelwedstrijd dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk alle uitslagen van deze dinsdag 1 mei 2018:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share