Share

Op de 15de speeldag ging het beloftenteam van de vrouwelijke Rouches winnen op Anderlecht terwijl het tweede vrouwenteam van KAA Gent onderuit ging in de topaffiche op bezoek bij SV Zulte Waregem.

Felicitaties van Marie Minnaert voor Mariam Abdulai Toloba. Het beloftenteam van de vrouwelijke Buffalo's staat op voorsprong! Foto - Dirk Vuylsteke

Felicitaties van Marie Minnaert voor Mariam Abdulai Toloba. Het beloftenteam van de vrouwelijke Buffalo’s staat op voorsprong! Foto – Dirk Vuylsteke

Na 13 minuten wedstrijd vertrok er een diepe bal van KAA Gent richting het doel van SV Zulte Waregem. Doelvrouw Ianthe Meersschaert kwam uit en ontzette de bal maar die knalde op de rug van Mariam Abdulai Toloba en belandde zo in doel (0-1). In de eerste helft gaat vrouwelijk Essevee vervolgens op zoek naar de gelijkmaker maar pogingen van Charlien Ver Eecke, Julie Devos en Françoise Delcoigne bleven zonder resultaat. Na een boeiende eerste helft met twee ploegen die er voluit voor gingen en mooi voetbal probeerden te brengen stond het aan de rust 0-1. Na de rust zijn de bezoekers eerst nog even gevaarlijk uit een vrije trap maar kort voor het uur heroverde Charlien Ver Eecke centraal de bal en lanceerde ze Jolien Martens. De spits van vrouwelijk Essevee ging op snelheid tussen twee speelsters van KAA Gent door en kon met een strak schot afrondden (1-1, 56ste minuut). Bijna halfweg de tweede helft trok Athina Vercaemer dan naar voor. Ze slalomde mooi tussen twee speelsters maar werd in de zestien foutief onderuit gehaald. Françoise Delcoigne zette de strafschop feilloos om (2-1, 66ste minuut). Vervolgens waren er nog kansen langs beide zijden maar tot doelpunten kwam het niet meer. Een collectief sterker Essevee hield verdiend de drie punten thuis tegen KAA Gent en is zo inmiddels tien competitiewedstrijden ongeslagen.

Francoise Delcoigne lukte het winnend doelpunt voor vrouwelijk Essevee vanop de strafschopstip. Foto - Dirk Vuylsteke

Francoise Delcoigne lukte het winnend doelpunt voor vrouwelijk Essevee vanop de strafschopstip. Foto – Dirk Vuylsteke

Het beloftenteam van vrouwelijk Anderlecht hield iets meer dan een uur stand tegen de beloften van Standard met in de ploeg Maurane Marinucci en Valentine Hannecart (allebei ex-paars-wit) maar dan trapte Sarah Wijnants een vrije trap binnen (0-1, 64ste minuut). In de 78ste minuut verdubbelde diezelfde Sarah Wijnants de score vanop de strafschopstip (0-2). Vermelden we nog dat in het laatste half uur Morgane Aelen (Belgian Red Flames U16) haar debuut maakte in eerste klasse bij het beloftenteam van Standard.

Sarah Wijnants zorgde voor twee doelpunten voor het beloftenteam van de vrouwelijke Rouches dat zo alleen leider werd! Foto - Dirk Vuylsteke

Sarah Wijnants zorgde voor twee doelpunten voor het beloftenteam van de vrouwelijke Rouches dat zo alleen leider werd! Foto – Dirk Vuylsteke

Kontich won het duel voor de vierde plaats thuis tegen DV Famkes Merkem. In een boeiende eerste helft scoorde Annelies Van den Bergh op aangeven van Lucinda Michez haar eerste doelpunt van het seizoen (1-0). De bezoekers dreigden vervolgens met een afstandschot van Sofie Huyghebaert maar Anke Huybrechts redde knap. Jolien Belmans trof dan weer de lat voor Kontich na een mooi uitgespeelde aanval. Na een mooie combinatie vanuit het middenveld kwam de bal bij Debbie Decoene. Haar schot werd door Anke Huybrechts gekeerd en het was Bieke Deman die het snelst reageerde om in de rebound de gelijkmaker binnen te tikken (1-1). Na de rust domineerde Kontich maar doelvrouw Limke Meersschaert redde zowel op doorbraken van Joke Verelst en Jolien Lebegge, die ook nog de lat trof met een schot vanop afstand. Net toen iedereen dacht dat dit duel op een gelijkspel zou eindigen kon Jolien Lebegge bij een warrige fase voor doel de bal over de lijn trappen (2-1).

Jolien Lebegge, hier nog in het verleden bij de Belgian Red Flames U19, trapte het winnende doelpunt tegen de netten voor Kontich thuis tegen Merkem. Foto - David Catry

Jolien Lebegge, hier nog in het verleden bij de Belgian Red Flames U19, trapte het winnende doelpunt tegen de netten voor Kontich thuis tegen Merkem. Foto – David Catry

FWS Woluwe kon rekenen op doelvrouw Melissa Houbotte in de uitwedstrijd op bezoek bij Union Saint-Ghislain TH. Zij vertolkte een glansrol. Voor de doelpunten zorgde in de eerste helft Valérie Jansen eerst met een schot (0-1) en na de gelijkmaker van Anais Autem (1-1) met een kopbal (1-2). In de tweede helft maakte Laura Gorniak opnieuw gelijk maar in de slotseconden tikte Sien Van Liefferinge van dichtbij het winnende doelpunt tegen de touwen (2-3).

Valérie Jansen scoorde met een schot en een kopbal twee doelpunten voor FWS Woluwe op bezoek bij R. Union Saint-Ghislain TH. Foto - David Catry

Valérie Jansen scoorde met een schot en een kopbal twee doelpunten voor FWS Woluwe op bezoek bij R. Union Saint-Ghislain TH. Foto – David Catry

VC Dames Eendracht Aalst en Massenhoven hielden elkaar in de eerste helft in het Pierre Cornelisstadion in evenwicht. Net voor het uur opende Laure De Wolf de score voor de bezoekers (0-1). Even later gaf zij ook de assist waarna Jolien Baeten de paal trof. Het was uitstel slechts uitstel want iets minder dan tien minuten voor tijd kon Jolien Baeten na een verre uittrap van doelvrouw Nathalie Danneels de eindscore op het bord zetten (0-2).

Jolien Baeten: een van de doelpuntenmakers voor Massenhoven op bezoek bij VCDE Aalst. Foto - Paul Dijkmans

Jolien Baeten: een van de doelpuntenmakers voor Massenhoven op bezoek bij VCDE Aalst. Foto – Paul Dijkmans

Het beloftenteam van Lierse kwam via Jill Verelst al vroeg op voorsprong op bezoek bij VC Moldavo (0-1). De thuisploeg kwam pas bijna halfweg de tweede helft langszij via Jacqueline Van Velthoven (1-1). Vijf minuten voor tijd lukte Janna Van Hove het winnende doelpunt voor Moldavo dat zo drie belangrijke punten veroverde.

Jill Verelst bracht het beloftenteam van Lierse al vroeg op voorsprong maar Moldavo hield de drie punten toch thuis. Foto - Dirk Vuylsteke

Jill Verelst bracht het beloftenteam van Lierse al vroeg op voorsprong maar Moldavo hield de drie punten toch thuis. Foto – Dirk Vuylsteke

Het beloftenteam van OH Leuven bleef in de eerste helft zonder tegendoelpunt op bezoek bij Tongeren DV. In de tweede helft domineerde de thuisploeg maar jong OHL hield de nul tot op het einde op het bord en kwam zo met een puntje naar huis.

Standard B komt na 15 speeldagen alleen aan de leiding met nu 34 punten, KAA Gent Ladies B dat de topper verloor op bezoek bij SV Zulte Waregem volgt op 3 punten van de leider, vrouwelijk Essevee heeft nog 4 punten achterstand op de beloften van de vrouwelijke Rouches. Kontich, dat thuis won tegen Merkem, klimt naar de vierde plaats met 26 punten, Merkem is vijfde met 24 punten. Door de winst van Moldavo en het gelijkspel van Tongeren is R.Union Saint-Ghislain TH nu alleen 12de met 17 punten uit 15 wedstrijden, Lierse B is 13de met 12 punten maar het heeft nog een wedstrijd te goed, OH Leuven B haalde een punt maar blijft nog altijd 14de en laatste nu wel met 6 punten uit 15 duels.

De volgende speeldag is nu zaterdag 23 januari 2016 met alweer tal van interessante duels op het programma.

Alle doelpuntenmakers van de 15de speeldag in eerste klasse:

VC Dames E. Aalst – Massenhoven 0-2 (rust: 0-0);
Doelpunten: 59′ Laure De Wolf 0-1, 81′ Jolien Baeten 0-2.

VC Moldavo – Lierse B 2-1 (rust: 0-1);
Doelpunten: 4′ Jill Verelst 0-1, 66′ Jacqueline Van Velthoven 1-1, 85′ Janna Van Hove 2-1.

Kontich – DV Famkes Merkem 2-1 (rust: 1-1);
Doelpunten: Annelies Van den Bergh 1-0, Bieke Deman 1-1, Jolien Lebegge 2-1.

USGTH – FWS Woluwe 2-3 (rust: 1-2);
Doelpunten: Valérie Jansen 0-1, Anais Autem 1-1, Valérie Jansen 1-2, Laura Gorniak 2-2, Sien Van Liefferinge 2-3.

SV Zulte Waregem – KAA Gent Ladies B 2-1 (rust: 0-1);
Doelpunten: 13′ Mariam Abdulai Toloba 0-1, 56′ Jolien Martens 1-1, 66′ Françoise Delcoigne 2-1 op strafschop.

RSC Anderlecht B – Standard B 0-2 (rust: 0-0);
Doelpunten: 64′ Sarah Wijnants 0-1, 78′ Sarah Wijnants 0-2 op strafschop.

Tongeren – OH Leuven B 0-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: geen.

De stand na de 15de speeldag is:
1. Standard B 15-34 (54-12);
2. KAA Gent Ladies B 15-31 (39-22);
3. SV Zulte Waregem 15-30 (29-25);
4. Kontich 15-26 (33-29);
5. DV Famkes Merkem 15-24 (41-28);
6. FWS Woluwe 14-23 (29-31);
7. Massenhoven 15-21 (20-23);
8. VC Moldavo 15-20 (26-31);
9. RSC Anderlecht B 14-18 (17-26) (6+);
10.VC Dames E. Aalst 14-18 (22-18) (5+);
Tongeren DV 15-18 (15-20) (5+);
12.USGTH 15-17 (24-29);
13.Lierse B 14-12 (17-37);
14.OH Leuven B 15-6 (15-46).

Dit is het programma voor de maand januari 2016 in eerste klasse:

De 16de speeldag op zaterdag 23 januari 2016 om 14u30:
Lierse B – USGTH;
OH Leuven B – VC Dames E. Aalst;
Massenhoven – DV Famkes Merkem;
KAA Gent Ladies B – VC Moldavo;
FWS Woluwe – Standard B;
Kontich – SV Zulte Waregem (15u);
RSC Anderlecht B – Tongeren (15u).

Inhaalwedstrijd op zaterdag 30 januari 2016 om 14u30:
FWS Woluwe – Lierse B.

Lees meer over SV Zulte Waregem – KAA Gent Ladies B:

Website SV Zulte Waregem

Voor meer foto’s kan U terecht op:
Sportpix.be
en via:
Fotopagina Paul Dijkmans

Voor de doelpunten van R.Union Saint-Ghislain TH-FWS Woluwe:
Vrouwenteam.be

Voor de goals van Aalst-Massenhoven:
Vrouwenteam.be

Share