Share

Op zondag 17 januari 2016 hervatte de Franse D1 Féminine met de topaffiche tussen Montpellier en Paris Saint-Germain, een wedstrijd tussen een team dat Europese ambities koestert en recent de Nederlandse international Anouk Dekker aan zijn selektie toevoegde en een team dat in de kwartfinales van de UEFA Women’s Champions League staat maar in de Franse competitie nog altijd op zoek is naar de landstitel die de voorbije 9 jaar in Lyon terechtkwam.

Het werd een boeiende wedstrijd waarin Montpellier, dat nog maar 2 doelpunten moest toestaan dit seizoen, even voor het halfuur op achterstand kwam toen Cristiane de Zweedse Caroline Seger bediende voor de 0-1. Na de rust was het opnieuw de Braziliaanse Cristiane die de show stal. Eerst met een omhaal die nog gered werd door de lokale doelvrouw en vervolgens met een actie waarmee ze de aanzet gaf voor het tweede doelpunt voor de bezoekers. De bal belandde uiteindelijk op links bij Laure Boulleau, die het strafschopgebied binnendrong en uiteindelijk via de lokale doelvrouw de assist gaf voor het tweede doelpunt van PSG, een rake kopbal van Cristiane (0-2). Anouk Dekker liet zich bij haar debuut in de Franse D1 Féminine opmerken met een bal op de lat (87ste minuut) en een eerste gele kaart voor een tackle op Shirley Cruz (90ste minuut). In de toegevoegde tijd zorgde Marie-Charlotte Leger nog voor een heerlijk eerreddend doelpunt voor Montpellier (1-2, 90ste + 3′ minuut).

In de andere duels in de D1 Féminine was er winst voor leider Lyon met maar liefst 12-0 thuis tegen En Avant Guingamp, voor het team van Belgian Red Flame Janice Cayman Juvisy thuis tegen Albi 3-0, voor Saint-Etienne op bezoek bij Soyaux 1-2, voor Rodez thuis tegen La Roche-sr-Yon 3-2 en voor Nîmes thuis tegen VGA Saint-Maur eveneens 3-2.

Bekijk een samenvatting van alle duels met dank aan FFF:

In de stand is Lyon na 14 speeldagen nog altijd leider met 54 punten. Het heeft 3 punten voorsprong op PSG, 5 op Montpellier en 9 op Juvisy. Op de 15de speeldag staat de topper tussen PSG en Lyon op het programma op vrijdag 5 februari 2016 om 18u45 in het Stade Charléty in Parijs. De wedstrijd zal ook op Eurosport en France 4 te zien zijn.

Share